NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megújult a hencidai Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda2010. február 26.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nemzeti Iskolafelújítási Programjának keretében 105 milliárd forint uniós támogatás áll rendelkezésre 2011-ig. A támogatásokból lehetőség nyílik 365 projekt megvalósítására. Számos óvoda és iskola korszerűtlen, lelakott épülete újulhat meg, korszerű nevelési-oktatási intézmények kerülnek kialakításra. Az ÚMFT keretén belül az elmúlt 50 év legnagyobb óvoda- és iskolafelújítási programja valósul meg. A hencidai Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda közel 100 millió forint uniós támogatásból újult meg.

A Nemzeti Iskola Felújítási Program keretében eddig országszerte 255 helyen kezdődtek meg a beruházások közel 76,6 milliárd forint értékben, ebből 49 esetben már be is fejeződtek. Hajdú-Bihar megyében az oktatás-nevelési intézmények fejlesztésére 20 esetben közel 7 milliárd forint kerül felhasználásra. A felújított intézmények nem csak a gyermekek mindennapjait teszik majd komfortosabbá, hanem a színvonalas oktatás feltételeit is megteremtik.

Hencidán közel 100 millió forint jutott az Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda felújítására. A beruházás során az óvoda épületét teljesen akadálymenetesítették, a meglévő helyiségek átalakításával öltözőket, mosdókat, illetve egy orvosi szobát hoztak létre. A felújítás révén energiatakarékossá vált az épület, amellyel költséghatékonyabbá vált az üzemeltetése.

Hajdú-Bihar megyében eddig 2300 sikeres pályázatot nyújtottak be az első Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásaira. A megye összesen csaknem 195 milliárd forint támogatásban részesült.