NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a "Geotermikus alapú hő-, illetve villamosenergia-termelő projektek előkészítési és projektfejlesztési tevékenységeinek támogatása" (KEOP 4.7.0) pályázat2010. március 1.

Egyeztetési időszak: 2010. március 1. - március 5. 10 óra

A konstrukció célja a geotermikus energia kiaknázásának fokozására irányuló beruházások elősegítése, generálása vissza nem térítendő támogatás formájában.

Jelen kiírás célja a közepes és nagy teljesítményű geotermikus energiahasznosítást célzó projektek megvalósításának elősegítése, elsősorban a döntéselőkészítési, engedélyeztetési folyamatok, és a kutatófúrások támogatásával.  

Geotermikus energia, geotermális energia: A Föld belsejében keletkező, a földi hő-áramban meghatározott szintig feljutó és ott a kőzetekben, illetve a pórusvízben tárolódó termikus energiamennyiség,

Jelen kiírásban a „geotermikus” energia a mélységi földhő felhozatalát jelenti, azaz minimum 50°C fokos fliudum, hőhordozó közeg és/vagy hőközvetítő közeg felszínre való felhozatalával történő hasznosítási mód.

Ennek értelmében, ez esetben NEM tartoznak a geotermikus energia körébe a sekély rétegekre épülő alacsony entalpiájú, talajhőt vagy hideg, alacsony hőmérsékletű vizet felhasználó hőszivattyús rendszerek.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat március 5-én 10 óráig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.