NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megújult óvoda Hencidán2010. február 26.

Több mint 100 millió forintból újult meg a hencidai Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda óvodája. Az intézmény a teljes felújításon kívül bővült is, illetve eszközbeszerzésre és a pedagógiai program megújítására is fordítottak a pályázati forrásból.

Hencida Község Önkormányzata az Észak-Alföldi Operatív Program pályázatán 95 millió forintos uniós  és állami támogatás mellett 5 százalék önrészt vállalt a beruházásból.

"A hencidai Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda óvodájának infrastrukturális és pedagógiai megújítása" című projekt célja, hogy helyben adottak legyenek a minőségi nevelés és oktatás tárgyi és személyi feltételei. A pályázat segítségével korszerű, az európai uniós elvárásoknak is megfelelő óvodát alakítottak ki, aminek köszönhetően elkezdődhet a felzárkóztatás, az integráció, valamint a tehetséggondozás. Erre nagy szüksége volt az intézménynek, ugyanis az óvodába járó gyerekek több mint 85 százaléka halmozottan hátrányos helyzetű – tájékoztatta a Debrecen Online-t Kozma Tamás, a projekt zárórendezvényének szervezője.
 
A fejlesztés során bővítették az óvoda épületét egy belső nyitott terasszal és egy tornateremmel, új foglalkoztatótermeket és orvosi szobát alakítottak ki. Emellett teljesen felújították a mosdóhelyiségeket, új burkolatokat raktak le, illetve megújították a víz-, fűtés- és villamosáram-rendszert, valamint új bútorokkal rendezték be a termeket, és a neveléshez szükséges más eszközöket is beszereztek – sorolta Kozma Tamás.

Forrás: Debrecen Online