NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közel 1 milliárd forintos vízrendezési projekt indul Hajdú-Bihar megyében2010. március 3.

Aláírták a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén lévő vízrendezési főművek rekonstrukcióját célzó támogatási szerződést. Az első ütem az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 995 millió forintból valósul meg, a munkálatok hatásterülete közel 4 ezer négyzetkilométer. A projektnek köszönhetően csökken a belvízi elöntések nagysága és ideje, illetve mérséklődnek a védekezés költségei.

Az európai uniós finanszírozással megvalósuló beruházás érinti a vízügyi igazgatóság kezelésében lévő mintegy 7 ezer kilométer belvízgyűjtő több mint felét. A munkálatok során felújítanak 19 szivattyútelepet, a belvízlevezető rendszer legkritikusabb szakaszait helyreállítják, illetve 200 kilométer főművi belvízcsatorna kotrását is elvégzik. A projekt, amely 235 ezer embert óv meg az ár- és csapadékvíz károktól, érinti Hortobágy, Hamvas-Sárrét, Berettyó-Sebes-Körös, és Kálló-Alsónyírvíz tájegységet.

Hazánkban a 2007-2008-as tervezési időszak eredményeként jelenleg 109 település bel- és külterületi vízrendezési projektjének megvalósítása van folyamatban. A megítélt támogatások összértéke több mint 22,67 milliárd forint, a beruházások nagysága pedig meghaladja a 25 milliárd forintot. 2009-ben ismét meghirdetésre került a program több mint 12 milliárd forint értékben.

További információ:

KvVM Sajtóiroda,  tel: 457 3415.