NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

730 millió forintból valósul meg a zombai mikrotérségi oktatási hálózat fejlesztése2010. március 8.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nemzeti Iskola felújítási Programjának keretében keretében, közel 730 millió forintból fejlesztik a zombai mikrotérségi oktatási hálózatot.

A Nemzeti Iskola Felújítási Program az elmúlt 50 év legnagyobb iskola felújítási programja, melynek keretében 2011-ig csaknem 105 milliárd forint európai uniós és hazai forrásból korszerűsíthetőek az iskolák és az óvodák. A program keretében a tolna megyei Zomba, Tengelic, Harc és Kölesd község összefogásával olyan infrastrukturális és szakmai fejlesztések valósulhatnak meg a helyi oktatási intézményekben, amelyek nem csak a gyermekek mindennapjait teszik majd komfortosabbá, hanem a színvonalas oktatás feltételeit is megteremtik.

A mai napon Zombán, a pedagógiai és infrastrukturális fejlesztéseket bemutató rendezvényen lerakták a helyi általános iskola új tornacsarnokának alapkövét is.

A zombai mikrotérségi oktatási hálózat közel 730 millió forintból megvalósuló fejlesztése során többek között egy tornacsarnokkal és két szaktanteremmel bővül Zombán az Általános Iskola, a helyi óvodában pedig kialakítanak egy bölcsődei csoportszobát és megvalósul az épület energetikai korszerűsítése is. A mikrotérséghez tartozó többi településen szintén számos beruházás fog megvalósulni: Tengelicén felújítják és akadálymentesítik az iskola épületeit, Harcon játszószobával bővül az óvoda, Kölesden pedig oktatási eszközöket szereznek be.

A 2007 szeptemberében meghirdetett Nemzeti Iskolafelújítási Program keretében 365 óvoda és iskola korszerűtlen, elhanyagolt épülete újulhat meg, eddig országszerte 255 helyen kezdődtek meg a beruházások, közel 76,6 milliárd forint értékben. Tolna megyében az oktatás-nevelési intézmények fejlesztésére 5 esetben közel 5 milliárd forint kerül felhasználásra.

Tolna megyében eddig közel 1000 sikeres pályázatot nyújtottak be az első Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásaira. A megye összesen csaknem 49 milliárd forint támogatásban részesült.