NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós támogatással jött létre az Integrált mikrotérségi központ Kozármislenyben2010. március 8.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében közel 770 millió forintból újult meg a kozármislenyi Művelődési Központ. A mai napon átadott intézmény, a fejlesztésnek köszönhetően modern, integrált mikrotérségi központként folytathatja működését.

A projekt megvalósítására a Kozármislenyben működő két oktatási intézmény, a Janikovszky Éva Általános Művelődési Központ, valamint a Kozármislenyi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény szakmai együttműködésében került sor. A legfőbb cél egy intézményintegráción alapuló többcélú oktatási intézmény létrehozása volt, mely mikrotérségi szinten tud működni.

A projekt keretén belül sor került többek között az iskola bővítésére, a tornaterem felújítására, az óvoda felújítására, és új közösségi helységek kialakítására. A teljes körű akadálymentesítés is megtörtént, melynek eredményeképp a mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédképességükben, értelmi képességeikben akadályozott gyerekek és felnőttek is biztonságosan és kényelmesen közlekedhetnek az épületekben.

A fejlesztés egyik fontos eleme volt az energiatakarékosság jegyében a fűtéskorszerűsítés, melynek keretében gazdaságosabban működtethető és üzemeltethető, korszerű fűtési rendszer került kiépítésre, valamint sor került alternatív energia (napenergia) hasznosítására is napkollektorok elhelyezésével.  Az információs és kommunikációs technológiák (IKT) komplex eszközrendszerének fogadására alkalmas intézményi környezet is kialakításra került.

Az intézmény pedagógiai, módszertani programja a nyelvi képzésre és készségek elsajátítására, a művészetoktatásra, a sportra, az integrált képzésre, és az egyéni fejlesztésre helyez kiemelt hangsúlyt. A beruházás során megvalósított eszközbeszerzés ezeket a területeket támogatta. Új termek kerültek berendezésre, nyelvi labor került kialakításra, a sporteszközök beszerzése is fontos része volt a fejlesztésnek.

A projekt keretében az intézményben az integrált oktatás-nevelés feltételeinek javítására is sor került. Az intézmény eddigi is biztosította a hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyerekek integrált oktatását, de a projektnek köszönhetően mostantól hatékonyabban és modernebb körülmények között tudnak majd foglalkozni ezekkel a gyermekekkel.