NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megszépülnek a tatai iskolák, óvodák2010. március 8.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében megvalósuló, „Komplex energiaracionalizálás Tata általános iskoláiban és óvodáiban” című projektnek köszönhetően a város hét intézménye újul meg a 2010-ben.

A projekt keretében az Új úti Óvoda és Bölcsőde, a Geszti Óvoda a Fazekas utcai Általános Iskola régi épülete, a Talentum Általános Iskola, a Fürdő utcai Óvoda, a Kőkúti Általános Iskola és a Vaszary Általános Iskola fűtésrekonstrukciója és utólagos hőszigetelése valósul meg.
 
Az uniós támogatással megvalósuló tatai beruházás összköltsége 534 millió forint, melyből Tata Város Önkormányzata 296 millió forint önerőt a biztosít.
A fűtésrekonstrukció többek között termosztatikus radiátorszelepek felszerelését, valamint fordulatszám szabályozott keringető szivattyúk beszerelését, – helyenként hálózatátépítést, melegvíztároló beépítését, csőszigetelést – tartalmazza.

Az épületekre homlokzati hőszigetelő kéreg kerül. A műemléki védettségű épületeknél (Talentum, Vaszary, Fazekas, Fürdő utcai Óvoda) olyan bevonat kerül felvitelre, amely az eredeti épületkép megtartása mellett is biztosítja a megfelelő hőszigetelést. Mindemellett nyílászárócserét is tartalmaz a projekt.

A beruházással évente az energiaköltségek mintegy 55 százaléka takarítható meg, ami bruttó 29 millió forintot jelent az intézmények számára.