NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen az Államreform Operatív Program 2 új pályázati kiírása2010. március 8.

Egyeztetési időszak: 2010. március 8. - március 29.

2010. március 8-tól az alábbi 2 pályázat véleményezhető:

1. „Jogalkalmazás javítása” (ÁROP-2210/2010)

A pályázat célja, hogy az újonnan elfogadásra, illetve módosításra kerülő jogszabályok gyakorlati alkalmazását elősegítő képzések megvalósulhassanak, ezzel elősegítve az érintett jogterületeken az egységes és hatékony jogalkalmazást.

Pályázat kizárólag egy vagy több, központi szinten elfogadott, kihirdetett és jelen pályázati kiírás meghirdetését követően hatályba lépő jogszabály végrehajtását közvetlenül szolgáló képzések megtartására nyújtható be. Egy jogszabállyal összefüggő képzésekre kizárólag egy pályázat nyújtható be. 

2. „Partnerség a közjóért” (ÁROP-116/A-B-2010)

A pályázat célja kettős:

1.    a közigazgatási és igazságszolgáltatási szervek, valamint a társadalmi partnerek közötti új vagy már meglévő együttműködések fejlesztése − függetlenül a konkrét együttműködési módoktól −, illetve az együttműködési mechanizmusok és készségek fenntarthatóságának biztosítása; továbbá

2.    a közszféra civil monitoringjának, valamint társadalmi partnerektől jövő visszacsatolási mechanizmusok erősítése.

E két célnak megfelelően két komponensre lehet pályázatot benyújtani.

„A” komponens: együttműködési formák erősítése

Ebben a komponensben legalább egy közigazgatási és/vagy igazságszolgáltatási szerv, valamint legalább egy társadalmi partner közösen, konzorciumi formában nyújthat be pályázatot. A konzorciumi partnerek meghatározzák az együttműködés hosszabb távon is érvényesnek tekinthető céljait és hagyománnyá tehető, intézményesíthető kereteit. A konzorciumi tagoknak kötelező projektirányító testületet létrehozni. 

„B” komponens: civil monitoring, horizontális partnerség

Ebben a komponensben társadalmi partnerek önállóan is benyújthatnak pályázatot, tehát nem kötelező a konzorciumi formában történő pályázás.

Támogatás nyújtható bármilyen területi szintű és bármilyen szakterületen megvalósuló, a társadalmi partner vagy partnerek által ellátott, a közszektort megcélzó rendszeres és folyamatos monitoring, értékelési és visszacsatolási célú tevékenységre.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiírásokhoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat március 29-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

<-->

<-->

<-->

<-->

<-->

<-->

<-->

<--><-->