NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megkezdődhet az ajkai városrehabilitáció első üteme2010. március 9.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében kerül sor Ajkán a Belváros rehabilitációjára. A város több mint 800 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatással kezdheti meg az 1 milliárd forintos beruházás megvalósítását.

A beruházás keretében egyszerre újulnak meg ajkai középületek, közterületek, lakóépületek. A vállalkozók és civil szervezetek bevonásával kezdődő fejlesztések sorában megújul a szabadidő központ színházterme, hőszigetelésre és nyílászáró cserére vár a Polgármesteri Hivatal homlokzata, megújul több üzlet homlokzata, az érintett területen új szökőkút, világítás , játszótér is készül. A városrehabilitációs pályázat megvalósítása keretében közösségi programokat, képzéseket és rendezvényeket is tartanak majd az akcióterületen élők és városlakók részére. A fejlesztés megvalósítása 2011 áprilisáig tart.

Veszprém megyében 12 városközpont újul meg 6,2 milliárdos uniós támogatással a Közép - dunántúli Operatív Program különféle városfejlesztési pályázatai keretében.