NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a bentlakásos intézmények kiváltására, korszerűsítésére vonatkozó 3 pályázati kiírás2010. március 10.

Egyeztetései időszak: 2010. március 10. - március 25. 12 óra

A gyermekvédelmi bentlakást nyújtó intézmények egy része korszerűtlen, nagy létszámú intézményként működik, gyakran az ellátás céljaira alkalmatlan körülmények között.  Ez megnehezíti az ellátottak társadalmi integrációját és a családjukkal való kapcsolattartást is.

A gyermekvédelmi szolgáltatások több mint egy évtizedes tudatos, rendszerszerű fejlesztésének eredményeképpen az intézmények jelentős mértékben átalakultak, továbbra is vannak azonban olyan hiányosságok - korszerűtlen, szegregált épületekben működő szolgáltatások, illetve a törvényi kötelezettségként előírt szolgáltatások hiánya - amelyek  nehezítik a gyermekek megfelelő ellátását.  

A TIOP-3.4.1-es és TIOP-3.4.2-es konstrukciók a bentlakásos intézmények modernizációját célozzák, a TIOP-3.4.1-es konstrukció a bentlakásos intézmények kiváltásával, a TIOP-3.4.2 pedig a bentlakásos intézmények korszerűsítés révén az alábbiak szerint: 

TIOP-3.4.1.A-10/1 Bentlakásos intézmények kiváltása - szociális intézmények komponens

TIOP-3.4.1.B-10/1 Bentlakásos intézmények kiváltása – gyermekvédelmi komponens

TIOP-3.4.2.10/1 Bentlakásos intézmények korszerűsítése 

A pályázati felhívások egy időben jelennek meg, hogy a pályázók eldönthessék, hogy az egyes intézmények (telephelyek/ellátási egységek) esetében melyik pályázat szolgálja inkább az ellátottak érdekeit.

A fent említett kiírások közötti szoros kapcsolat miatt javasoljuk, hogy a pályázók azok mindegyikét tanulmányozzák!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat március 25-én 12 óráig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.