NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Új bölcsőde épül a XVIII. kerületben2010. március 11.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében több mint 206 millió forintból új bölcsőde épül Budapest XVIII. kerületében. Az új épületben nem csak a korszerű bölcsődei neveléshez szükséges körülmények lesznek adottak, de egy, a kerület többi bölcsődéjébe járó gyermekeket is ellátni képes főzőkonyha is kialakításra kerül.

A főváros legtöbb bölcsődéje a XVIII. kerületben működik, összesen kilenc. Mégis, a férőhelyek kevésnek bizonyulnak az igényekhez képest, ezért az idei év a bölcsődék éve lesz a XVIII. kerületben. Alig több mint két éve működik a Bababirodalom az Alacska lakótelepen, és a mai napon egy újabb bölcsőde alapkövét helyezik el az Attila utcában. Még két intézmény bővítése zajlik idén a kerületben, a Bambi Bölcsőde 20 férőhellyel bővül, és ugyanennyi férőhellyel lesz nagyobb a Tövishát utcai Erdei Kuckó Bölcsőde is.

A Csipet Csoda Bölcsőde megépülését több mint 186 millió forinttal támogatja az Európai Unió.  A projekt keretében 40 férőhelyes bölcsőde épül. Újdonság lesz a játszócsoport, ahol a 3 év alatti – nem bölcsis – gyermekek és szüleik tölthetik idejüket napközben, szakemberek társaságában. Sószoba is kialakításra kerül, valamint korai fejlesztőszoba és tornaterem is lesz az új épületben. A szintén új, 200 adagos főzőkonyha a saját bölcsődei ellátáson túl a kerület többi bölcsődéjében elhelyezett gyermekek speciális étkeztetését is biztosítani tudja majd.