NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közel 557 millió forintos támogatás Siófok Város Kórház-Rendelőintézet sürgősségi betegellátásának fejlesztésére2010. március 12.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv sürgősségi ellátás hatékonyságának és az ellátás minőségének növelését célzó pályázatai révén összesen 12 milliárd forintból 26 magyarországi kórház sürgősségi osztálya válhat európai színvonalú, modern központtá.

Ezek egyike a Siófok Város Kórház- Rendelőintézete, amely közel 557 millió forintos európai uniós támogatást kapott a sürgősségi betegellátás fejlesztésére. A támogatásról szóló szerződést március 12-én írták alá.

Siófok Város Kórház-Rendelőintézete a Dél-dunántúli régióban súlyponti kórházként működik. A régióban 50 km-es körzetben nem található kórház, így a sürgősségi ellátás magasabb szintre emelése szükségszerű fejlesztési igényként merült fel. Az európai uniós támogatással megvalósuló projekt keretében az intézményben megvalósítják a korszerű, kilenc ággyal működő egykapus rendszert, amely a sürgősséggel érkező betegeket fogadja. 1154 m2 területű új Sürgősségi Osztályt építenek, új gyermek sürgősségi részleget alakítanak ki, és helikopter leszállópályát is építenek.

A sürgősségi ellátás fejlesztése javítja a betegellátás szervezhetőségét, irányíthatóságát, és hatékonyságát. Egyértelműbbé teszi az intézményközi,  valamint a kórházon belüli betegutakat, kiszámíthatóbbá és monitorozhatóbbá az ellátást, segíti az ellátási standardok kialakítását, az alkalmazott irányelvek egységesítését és alkalmazását. Az ellátás koncentrálódása hozzájárul az eredményesebb és hatékonyabb ellátáshoz.
A várhatóan augusztusban induló kivitelezéssel európai mércével mérve is korszerű, az esélyegyenlőséget biztosító sürgősségi osztályt alakítanak ki 2011 szeptemberére.