NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megkezdődhet a Makói Gyógy- és Termálfürdő komplex gyógy- és egészségturisztikai fejlesztése2010. március 12.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megvalósuló projekt eredményeként komplex gyógy-és egészségturisztikai szolgáltatásokat nyújtó, korszerű, nagy fedett kapacitású fürdő, és önmagában is turisztikai vonzerőt jelentő, kiemelkedő építészeti megoldásokkal bíró fürdőépület jön létre.

A több mint 1,5 milliárd forintos uniós támogatással megvalósuló beruházás célja a fürdő komplex fejlesztése, szolgáltatási infrastruktúra bővítése, színvonalának emelése, tehát egy nemzetközileg meghatározó gyógyfürdő kialakítása.

A fejlesztésre, bővítésre kerülő Makói Gyógy- és Termálfürdő fő profilja az európai uniós támogatással készülő beruházást követően a gyógyászat lesz, a gyógyiszapra és gyógyvízre alapozott gyógy- és rehabilitációs kezelések kiemelt szerepet kapnak. A gyógykezeléseknél főszerep jut majd a hazánkban csak 5 helyen fellelhető, a Dél-alföldi régióban pedig csak Makón található gyógyiszapnak. A marosi gyógyiszap Makó természeti kincse, bizonyítottan kiválóan alkalmas a lumbágók, végtagkezelések utókezelésére, nőgyógyászati krónikus gyulladások gyógyítására, mozgásszervi és reumatológiai betegségek kezelésére.

Az új fürdő valamennyi korosztály speciális igényét szeretné majd kielégíteni. Az idősebb korosztály és gyógyulni vágyó vendégek számára a gyógyászat miatt lehet vonzó a komplexum. A fiatalok számára új élményelemekkel, wellness lehetőségekkel bővül a fürdő. A családok és a középkorosztály számára a családi fürdő, a wellness és élményszolgáltatások jelenthetnek vonzerőt.

Összesen 10 új medence épül a beruházás során, ezek közül három élménymedence lesz. Megépülésük után, az eddig is meglévőkkel együtt összesen 18 medence várja majd a kikapcsolódni, gyógyulni vágyókat.

A közel 10 ezer négyzetméteres új fürdőépület 2011 júliusára lesz kész. A fürdőberuházás Makó város számára több szempontból fontos. Elsősorban azért, mert az új fürdő külsejében és szolgáltatásaiban is európai színvonalú lesz. A beruházás másodlagos hatásaiban is számos pozitív dolgot vonz magával. Ezek közül az egyik az, hogy egy új iparág honosodik meg a városban, a turizmus. Szállodák, éttermek, szórakoztató egységek épülnek majd. Az új munkahelyek pedig munkaerőt kívánnak; csupán az új fürdőben több mint 100 ember fog dolgozni.