NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Új óvodakomplexum Létavértesen2010. március 9.

Új óvodakomplexum ünnepélyes alapkőletételére került sor kedden Létavértesen, melyen részt vett Varga Zoltán önkormányzati miniszter és dr. Oláh Lajos, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkára is.

A beruházás megvalósítása során egy 12 csoportszobával rendelkező komplexum épül, ami a férőhely szám növekedés mellett megfelelő méretű és felszereltségű kiszolgáló helyiség (például orvosi szoba, elkülönítő, tanácskozó terem) létesítését is jelenti.

Az óvoda udvarát akadálymentesítik kerül sor és fából készült fejlesztő játékok elhelyezésére, illetve kialakítanak egy KRESZ-parkot és egy bio-kertet is, utóbbit majd a gyermekek ápolják és a termését is ők fogyaszthatják el.

A sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztését szolgáló több funkciós helyiség kerül kialakításra stabil-mobil bútorokkal, mozgásfejlesztő, beszédhiba javító, képességfejlesztő, tehetséggondozást szolgáló eszközökkel.

Az intézmény jelenleg három tagóvodában működik, azok épületeinek a felújítása gazdaságtalan lenne. A beruházást közel 500 millió forinttal támogatja az Európai Unió, és része az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nemzeti Iskolafelújítási Programjának, mely az elmúlt 50 év legnagyobb óvoda- és iskolafelújítási projektje.

Forrás: HAON.hu