NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megújul Ajka belvárosa2010. március 9.

Az ajkai belváros rehabilitációja projekt részleteit ismertették a keddi sajtótájékoztatón.

A helyszínen, az Agóra téren Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke úgy fogalmazott, hogy örömteli esemény újra Ajkán lenni, és bejelenteni, hogy a városközpont rehabilitáció keretében benyújtott pályázat második fordulója a bíráló bizottsági ülésen is átjutott.

- A 82 százalékos, 804 milliós vissza nem térő támogatást nem volt könnyű megszerezni, hiszen sok szempontnak meg kellett felelni. Ajka azonban teljesítette a kritériumokat, így megvalósulhat a közszolgáltatás, a közösségi funkció, a közterület és a régi épületek felújítása. Ebben a ciklusban Ajka az egyik legnagyobb beruházó város, közel két milliárdot nyert el a támogatásokból fejlesztéseire. Ennek köszönhetően korszerűbb lett a Fekete-Vörösmarty iskola, megújult a Bartók Béla utcai csomópont, de ez a beruházás sem valósulhatott volna meg a támogatás nélkül - mondta Pál Béla és gratulált a város polgármesterének.

Schwartz Béla beszédében elmondta, hogy többek szerint rá sem lehet ismerni a mai Ajkára, annyit változott előnyére az utóbbi néhány évben. Azonban még nincs vége a megújulásnak, még szebb lesz a város, ráadásul egyszerre újulnak meg a közterületek, és az épületek.

Az egymilliárdos városközpont rehabilitáció keretében több elkészült közterületet átadtak már, pillanatnyilag a színházterem felújítása folyik és a hónap végén elkezdik a városháza felújítását és korszerűsítését. Annak keretében a nyár végére elkészül a külső hőszigetelés, kicserélik a nyílászárókat, és többfunkciós termet alakítanak ki. Azon kívül azonban megújul a Kaszinó parkja, ott például szökőkút és játszótér készül, a Horizont áruház környékén pedig kicserélik a burkolatot, a zöldfelületet, kerékpár tárolókat alakítanak ki, fejlesztik a közvilágítást és áthelyezik a vízköpőket. A környék lakóépületei szintén megújulnak a Kossuth és a Petőfi utcában, vállalkozói projektek valósulnak meg és közösségi programokra, képzésekre is lesz fedezet.

Forrás: Napló Online