NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Luxusszállót avattak Balatonfüreden2010. március 8.

Ünnepélyes keretek között adták át Balatonfüred új luxusszállóját, amely 700 millió forintos összköltséggel egy 120 éves műemléki épületben létesült.

Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke elmondta, hogy Balatonfüred az elmúlt három évben 3,7 milliárd forint összegű uniós forrást nyert el.
 
A KDRFT elnöke az ünnepségen bejelentette: „A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése” pályázaton a tóparti város újabb két projekttel szerepelt sikeresen. A Kiserdő kulturális- és ökoturisztikai célú fejlesztésére 205 millió, míg a Balatonfüredi Bringapark kialakítására 50 millió forint összegű uniós támogatást nyert el a település.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere beszédében hangsúlyozta, hogy évről-évre megújul egy-egy régi épület az üdülőnegyedben, vagy valamilyen új létesítményt adhatnak át a Balaton-part ékköve elnevezésű, több milliárdos költségvetésű projekt eredményeként. Ennek keretében újult meg egyebek között a nevezetes Horváth-ház - az Anna-bálok egykori színhelye -, és az Anna Grand Hotel.

Bóka István elmondta: idén nyitják meg újra a felújított Jókai-villát, valamint a teljes renováláson átesett Vaszary-palotát, ahol képgaléria, múzeum és hangversenyterem lesz. 

Nagy Jenő országgyűlési képviselő a fejlesztés turisztikai jelentőségéről beszélt, kiemelve, hogy hasonló színvonalas, igényes szolgáltatásokra mindig szükség lesz, mind a hazai, mind pedig a külföldi vendégek körében.

Forrás: Index Veszprém