NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a "Komplex telep-program" (TAMOP 5.3.6) pályázat2010. március 12.

Egyeztetési időszak: 2010. március 12. - március 26. 12 óra

Jelen támogatási konstrukció alapvető célja, hogy az egymásba fonódó társadalmi hátrányok következményeinek, a kirekesztés és szegénység mélyülésének mérséklését segítse elő egy komplex beavatkozási eszközrendszerrel, amely egyaránt kiterjed a szociális és közösségi munka, a foglalkoztatási helyzet fejlesztése, a közoktatáshoz való hozzáférés javítása és az egészségfejlesztés eszközeire. Korábbi kísérleti projektek tapasztalatai alapján elmondható, hogy a beavatkozások csak akkor érhetik el céljukat, ha egy, a helyi szükségletekre alapozott komplex fejlesztési terv mentén valósulnak meg, amelyet megértenek, elfogadnak és támogatnak a szegregátumban lakó érintettek, és ezáltal maguk is aktívan tesznek társadalmi integrációjukért. A sikeres program nem nélkülözheti ugyanakkor az adott település lakosainak elfogadó magatartását sem. Ezért a komplex telep-program megvalósítása során – a pályázat elkészítésétől annak befejezéséig – kiemelt figyelmet kell fordítani a közösségi kapcsolatok fejlesztésére, projekt kapcsán fejlesztendő szolgáltatásoknak a település teljes lakosságára történő kiterjesztésére.

Felhívjuk a Tisztelt Pályázók figyelmét, hogy a Szociális és Munkaügyi Minisztérium által kialakított komplex beavatkozási rendszert a hazai és az Európai Uniós pályázati felhívásokban  (ROM-TP-10 és a TÁMOP 5.3.6-10/1) foglaltak együttesen biztosítják.

A hazai forrásból finanszírozott „ROM-TP-10” számú pályázat véleményezésére a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján a következő linken van lehetőség.

A hazai pályázattal kapcsolatos véleményeket az alábbi címre szíveskedjenek megküldeni: telepprogram@esza.hu.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a TAMOP 5.3.6 pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat március 26-án 12 óráig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.