NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen 2 TÁMOP-os pályázati kiírás2010. március 17.

Március 17-től az alábbi két pályázat véleményezhető: - A korai beavatkozást középpontba helyező Biztos Kezdet programok elterjesztése országos szinten, kiemelt figyelemmel a leghátrányosabb helyzetű térségekre támogatására (TAMOP 5.2.2) - Gyermekek és fiatalok társadalmi integrációját segítő programok - Ifjúságügyi és Kábítószerügyi komponens (TAMOP 5.2.5.B)

A "Gyermekek és fiatalok társadalmi integrációját segítő programok - Ifjúságügyi és Kábítószerügyi komponens" (TAMOP 5.2.5.B) pályázat célja a következő: 

A 12 és 29 év közötti ifjúsági korosztályok társadalmi integrációjának, iskolai előmenetelüknek, pályaválasztásuknak, munkaerő-piacra való belépésüknek elősegítése, továbbá társas (szociális) kapcsolataik bővítése, közösségi, közéleti részvételük fejlesztése, családi életre való felkészítésük életpálya-tervezésük tudatosságának erősítése.

A célcsoportokba tartozó fiatalokat érintő és érdeklő információk, továbbá társadalmi integrációjukat elősegítő tanácsadások elérhetőségének bővítése.

A fiatalok egyéni és közösségi kompetenciáinak fejlesztése, a szabadidő-eltöltési lehetőségek bővítése.

Az illegális szerfogyasztás szempontjából veszélyeztetett, esetleg érintett, illetve egyéb pszichoszociális szempontból sérülékenynek tekinthető fiatalok számára olyan alternatív szolgáltatások biztosítása, mely szolgáltatások a színtér megközelítés sajátosságait hordozzák.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat március 25-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

"A korai beavatkozást középpontba helyező Biztos Kezdet programok elterjesztése országos szinten, kiemelt figyelemmel a leghátrányosabb helyzetű térségekre támogatására" (TAMOP 5.2.2) pályázat célja olyan helyi Biztos Kezdet programok megvalósítása, amelyek a helyi szükségletekhez igazodóan hatékonyan segítik a szegénységben élő 0-5 éves gyermekek fejlődését, és ezáltal hozzájárulnak a szegénység újratermelődésének megakadályozásához.

A Biztos Kezdet program egy egységes szolgáltatási koncepció, melynek szakmai-módszertani elemei a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézetben, a TÁMOP-5.2.1 kiemelt projekt keretében kerülnek kidolgozásra. A Biztos Kezdet program helyi Biztos Kezdet programban valósul meg, melynek helyszíne a Gyerekház.

A program során el kell érni, hogy a résztvevő tanköteles korba érő (5 éves) gyermekek a veleszületett képességeik optimumát elérjék minden fejlődési területet érintően (mozgás, értelem, érzelem, nyelv és kommunikáció, észlelés). Ehhez a projekt biztosítja a szakmailag megalapozott emberi és tárgyi környezetet.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat március 24-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.