NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a "Közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés feltételeinek megteremtése: akadálymentesítés" (TIOP 3.3.1.A) pályázat 2010. március 18.

Egyeztetési időszak: 2010. március 18. - március 29.

Az intézkedés célja a komplex, azaz fizikai és info-kommunikációs akadálymentesítés, más kifejezéssel: a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése, és ezáltal a fogyatékos emberek életminőségének javítása.

A program részcélja a kormányzati felelősségi körbe tartozó épületekben nyújtott közszolgáltatások egyenlő esélyű hozzáférhetővé tétele.

A Magyar Köztársaság valamennyi minisztériuma, továbbá az Országgyűlés, a Köztársasági Elnökség, az Alkotmánybíróság, az Országgyűlési Biztosok Hivatala, az Állami Számvevőszék, a Magyar Köztársaság valamennyi bírósága, a Magyar Köztársaság ügyészi szervei, a Miniszterelnökség, a Gazdasági Versenyhivatal, a Központi Statisztikai Hivatal és a Magyar Tudományos Akadémia, valamint az ezek fenntartásában működő egyéb közszolgáltatást nyújtó intézmények épületeinek, és az általuk nyújtott közszolgatatások komplex (fizikai és info-kommunikációs) akadálymentesítése, és ezzel a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvényben előírt állami kötelezettség teljesítése.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat március 29-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.