NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megkezdődhet a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő nemzetközi jelentőségét növelő szolgáltatásfejlesztése2010. március 19.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében kerül sor a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő közel 3 milliárd forint összköltségű kiemelt projekt megvalósítására. Egy olyan többgenerációs fürdő és egészségturisztikai központ létrehozása kezdődhet el a március 19-i alapkőletétellel, ahol a különböző korosztályok egymástól függetlenül tudnak pihenni, regenerálódni. A fejlesztés az alternatív energiaforrások felhasználásával, minimális környezetterheléssel valósul meg.

A fürdőfejlesztés, - melyet a közel 900 millió forinttal támogatott az unió - meghatározó eleme az egész éven át működő új, családközpontú fedett fürdőszárny létrehozása, mely elsősorban a gyermekes családok, fiatalok számára biztosít tartalmas kikapcsolódási lehetőséget. A gyermekzóna részeként kialakításra kerül pancsolómedence két csúszdával, játékokkal felszerelt gyermekmedence, ehhez kapcsolódóan pedig a szülők számára egy pezsgőmedence. A 3 éves kor alatti gyermekek és szüleik kényelmét szolgálja a babavilág, ahol babakonyha, melegedő, játékvilág, pelenkázó és alvószoba kerül kialakításra. Az új épületszárnyban előbbieken kívül hullámmedence, mászófal, mászóháló, valamint három, épületet elhagyó majd visszatérő, különböző meredekségű csúszdák is kialakításra kerülnek. A fedett rész bővítése mintegy 450 fővel növeli meg a fürdő egyidejű befogadóképességét.

Az új épületszárnyban létrejön egy önálló bejárattal és recepcióval rendelkező fitness blokk, mely közvetlenül kapcsolódik a belső többfunkciós rekreációs medencéhez, valamint innen juthatnak el a vendégek az alagsorban található bowling pályához.

A meglévő fürdőben a Szauna-világ kibővítésére is sor kerül. A jelenlegi területen – a meglévő mellett – egy további finn szauna, jégbarlang, sókamra, jacuzzi medence, élményzuhany valamint egy vitamin-bár kerül kialakításra. A Szauna-világ pihenőtere a jelenlegi Mediterrán pihenő lesz, ahová egy külső lépcső vezet fel. A fejlesztéssel a wellness részleg is megújul, területi optimalizálás, új design elemek teszik még vonzóbbá a vendégek számára. A fürdőben továbbra is megtalálhatóak lesznek a teljes körű gyógyászati szolgáltatások, az európai szintű medical wellness valamint a wellness szolgáltatások széles skálája.

A projekt megvalósításával a fürdő egész éven át - szezontól és időjárástól függetlenül - alkalmas lesz a három generáció, valamint a családok magas szintű kiszolgálására. A fejlesztés hozzájárul a város és a kistérség turisztikai vendégszámának, valamint az itt eltöltött vendégéjszakák számának növekedéséhez. Ennek köszönhetően a turisztikai bevételek növekedéséhez járul hozzá, valamint nagymértékben segíti a szezonális ingadozás csökkentését.