NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Elkészült a hajdúszoboszlói élményfürdő2010. március 18.

Elkészült a hajdúszoboszlói Aqua-Palace élményfürdő. A 4,8 milliárd forintos beruházást Molnár Csaba kancelláriaminiszter adta át csütörtökön a fürdővárosban.

Avató beszédében a miniszter emlékeztetett rá, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Tervben 2007 és 2013 között 300 milliárd forint európai uniós és hazai fejlesztési támogatás állt, illetve áll rendelkezésre turisztikai fejlesztésekre.

Eddig 334 nyertes pályázatra 122 milliárd forintot fizettek ki - tette hozzá Molnár Csaba. Megemlítette azt is, hogy a hajdúszoboszlói fürdőfejlesztés közel 100 új munkahelyet is jelent a városban. Közlése szerint a beruházás az Európai Unió és a magyar állam 2,25 milliárd forint támogatásával jött létre. Molnár Csaba szólt arról is, hogy az elmúlt években 29 fürdő felújítása, bővítése történt meg, illetve van folyamatban, amihez összesen 20 milliárd forint támogatást nyújtottak. A nyolc kiemelt hazai fürdőfejlesztésből elsőként készült el a hajdúszoboszlói - fűzte hozzá.

Oláh Lajos, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkára az avatón megemlítette, hogy a régió fejlődéséhez jelentősen hozzájárult az immár Debrecenig tartó autópálya, amelyen át könnyen megközelíthető Magyarország legnagyobb fürdőkomplexuma is. Ugyanakkor - tette hozzá - a fürdőn kívül az elmúlt években 10 millió forintos beruházási értékben fejlődött Hajdúszoboszló: elkészült az új egészségház, az új gimnázium, utak, közösségi terek létesültek.

Debreczeni Ferenc, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója a turisztikai fejlesztések zászlóshajójának nevezte a hajdúszoboszlói élményfürdőt. Tájékoztatása szerint a Regionális Operatív Programban (ROP) hét évre 51 milliárd forint turisztikai támogatást irányoztak elő, amiből több mint 100 milliárd forint értékű fejlesztés készülhet el. Eddig 17 pályázati kiírás jelent meg, 299 pályázat érkezett, s 20 milliárd forintot meghaladó támogatásról született döntés.

Czeglédi Gyula, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatója elmondta:az új részleg 15 ezer négyzetméteres felületével összesen 29 ezer négyzetméterre nőtt a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum területe. Az új részlegben jelenleg 62 dolgozót és 20 diákot foglalkoztatnak, de a szezonban további 12 szerződéses munkaerőt alkalmaznak.

Az eddig gyógyfürdő, strandfürdő, uszoda és aquapark szolgáltatása immár a télen-nyáron üzemelő, 1.000 személyt befogadó, 1.800 négyzetméter vízfelületű fedett élményfürdővel egészül ki - mondta a vezérigazgató.

Forrás: STOP.hu