NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Új tanévre új buszpályaudvar Békéscsabán2010. március 18.

- Csaknem 300 millió forintos beruházással újul meg a békéscsabai autóbusz-pályaudvar és környéke - jelentette be a fejlesztés helyszínén megtartott szerdai sajtótájékoztatón Vantara Gyula, a megyeszékhely polgármestere.

A településvezető elmondta, hogy a célra 265 millió forintot nyertek a Dél-Alföldi Operatív Program pályázatán, míg a fennmaradó csaknem 30 millió forintos önerőt a város és a Körös Volán fele-fele arányban finanszírozza. A konkrét munkálatok a húsvét utáni héten kezdődnek, s - mint azt Vantara Gyula kiemelte - a szeptemberi tanévkezdésre átadják a megszépült létesítményt.

Szarvas Péter, a Körös Volán vezérigazgatója a részleteket ismertetve elmondta, hogy a buszpályaudvar teljes területe új aszfaltréteget kap, fedett várókat alakítanak ki a peronokon, és elektronikus utastájékoztató berendezéseket szerelnek fel. Eközben Tótkomlóson már jól halad a Szabadság téri autóbusz-állomás korszerűsítése, amellyel a városban szintén tovább javul a tömegközlekedés biztonsága, komfortossága. A 120 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően az uniós normáknak megfelelő, akadálymentesített, modern váróterem és hozzá kapcsolódó kerékpártároló várja majd az utazókat. A várakozó buszok számára hétállásos depót létesítenek a Bajcsy és a Balogh Ádám utca sarkán található üres telken. Négy gyalogos-átkelőhelyet is kialakítanak, sárga villogóval felszerelve azokon a helyeken, ahol az átkelés eddig is problémát jelentett a nagy forgalom miatt. A Makói és az Orosházi úton felszerelték a sebességjelző készülékeket, melyek lassításra késztetik a száguldozó autósokat. 

Forrás: Békés Megyei Hírlap Online