NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Bajnai Gordon avatta fel az Ügyfélszolgálati Centrumot2010. március 19.

Csütörtökön ünnepélyes külsőségek között átadták Nyíregyházán a városi önkormányzat ügyfélszolgálati centrumát. Az eseményen jelen volt Bajnai Gordon, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke is.

A jelképes szalagvágás előtt Csabai Lászlóné polgármester köszöntötte a miniszterelnököt és az átadáson megjelent vendégeket, politikusokat. Az újonnan megépült Ügyfélszolgálati Centrum az országban is egyedülálló, már csupán azért is, mert egy épülettömbben minden szolgáltatás megtalálható, mint például okmányiroda és az adóiroda is. A beruházás mintegy félmilliárd forintba került, mely összegnek a 85 százalékát a Magyar Állam és az Európai Unió finanszírozta. A polgármesteri hivatallal egybe épült létesítményből át lehet menni a főépületbe más ügyeket intézni. Az Ügyfélszolgálati Centrum a tervek szerint – az okmányirodai rész – a választások után fogadja az ügyfeleket.

Csabai Lászlóné a megyeszékhely fejlesztési tervei, beruházásai között említette: A házasságkötő és rendezvényterem újjáépítését, a műemlék jellegű Nyírvíz-palota épületének felújítását, valamennyi templom és annak környékének rendbe tételét, a belváros rendezését, kerékpárutak megépítését, a Hősök terének átalakítását. Mindezt annak érdekében teszik, hogy a lakosság minél jobb szolgáltatást kapjon a megyeszékhelyen – hangsúlyozta.

Bajnai Gordon beszédében példaként említette Nyíregyházát, ahol okosan használják ki a lehetőségeket a fejlesztésekre. Rámutatott arra, hogy fontos nemzeti ügyekben együtt kell működni mindenkinek. – Nincs értelme annak, hogy alapvető kérdésekben is vitatkozzunk – fűzte hozzá.

Gazda László, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke arról tájékoztatott, hogy a regionális fejlesztési programokra mintegy 300 milliárd forint áll a rendelkezésre. Többek között: a gazdaság, turizmus, közlekedés, humán területek és városfejlesztésekre. Több mint 200 pályázat érkezett be. Időarányosan a teljesítésekkel jól állnak, közel 200 milliárd forint sorsa eldőlhet ebben az évben. Az Ügyfélszolgálati Centrum átadását és megtekintését követően Bajnai Gordon látogatást tett Nyíregyházán a Huszártelepen, ahol a Huszárvárban megtekintette a "Tanoda Programot".

Forrás: Index Kelet.hu