NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Kerékpárút épült Újfehértón2010. március 19.

Közel 160 millió forintos ráfordítással, nagyrészt uniós támogatással épült meg gyalog-és kerékpárút a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón.

A projekt keretében egy, a vasútállomást a városközponttal összekötő gyalog- és kerékpárút épült meg közel két kilométer hosszúságban a Szent István út mentén.

A pénteken átadott, közel 142 millió forint uniós, és 18 milliós önkormányzati erővel megvalósuló beruházás három kerékpártároló létesítését, áteresz-hosszabbítást, közműkiváltásokat, illetve a bicikliút mentén zárt csapadékvíz elvezető csatorna kiépítését tartalmazta.

A kerékpárútnak a 4-es főúton átvezető szakaszát - egy körforgalmi csomópont létesítése után - várhatóan egy másik beruházás keretein belül építik meg.

A 2007-2013-as időszakban, az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében országszerte csaknem 26 milliárd forintot költenek új kerékpárutakra. Ebből a hétéves keretből a 2007-2008-as időszakban mintegy 9 milliárd forint uniós támogatás jutott 84 sikeres pályázatra, amelyek 270 kilométerrel bővítették, illetve bővítik a hazai kerékpárút-hálózatot.

Idén tavasszal jelentek meg újabb kiírások a regionális programokban, aminek eredményeként 82 projekt mintegy 9 milliárd forint támogatásban részesült. Ezen források segítségével 240 kilométer hosszúságú kerékpárút épülhet az országban.

Forrás: MTI Eco