NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Töltésemeléssel javul a drávai árvízbiztonság2010. március 23.

Az uniós forrásoknak országszerte, így a Dráva folyó esetében is nagy szerepe van az árvízvédelmi fejlesztésekben.

Uniós segítséggel javul az árvízvédelmi készültség a Dráva mentén. A Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság 20 kilométernyi árvízvédelmi töltést magasít és erősít meg a folyó bal partján. A Drávaszabolcs-Kémes öblözet projekt támogatási szerződését a minap írták alá.

A 3,2 milliárd forintos uniós projektet a Környezet és Energia Operatív Program finanszírozza, melyben négyezer lakos árvízi biztonsága nő.

Heid Petra, a Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság PR- és sajtóreferense elmondta: keresztszelvényeket alakítanak ki, kiépítik az előírt töltésmagasságot, valamint növelik a meder és a part állékonyságát. Emellett új árvízvédelmi raktárt létesítenek, gondot fordítanak a védelmi központ, a gátőrtelepek állagmegóvására és fejlesztésére, illetve különböző fenntartási eszközöket szereznek be.

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter kiemelte: az uniós forrásoknak országszerte, így a Dráva folyó esetében is nagy szerepe van az árvízvédelmi fejlesztésekben. A Dráván 1972 júniusában vonult le az eddigi legnagyobb árvíz, a barcsi vízmérce szerint 618 centin tetőzött a folyó.

Forrás: Somogyi Hírlap Online