NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Kistérségi járóbeteg-központ európai uniós támogatással Ercsiben2010. március 23.

Kistérségi egészségügyi központ létesül járó betegeknek Ercsiben, kialakítását 970 millió forinttal támogatja az Európai Unió.

A heti 31 órás szakorvosi ellátást nyújtó jelenlegi szakrendelő átalakításához és bővítéséhez 109 millió forint értékű ingatlanvagyon apportálásával járult hozzá a város önkormányzata - mondta el az MTI-nek Ercsi polgármestere kedden.

Szabó Tamás tájékoztatása szerint az év végére elkészülő háromszintes épületben összesen 200 órás szakorvosi ellátást biztosítanak a kistérség, - Ercsi, Baracska, Kajászó és Ráckeresztúr - mintegy 15 ezer lakosának. Az egészségügyi központban belgyógyászat-kardiológiai, sebészeti-traumatológiai és nőgyógyászati-terhesgondozási alapszakterületeken, valamint egyéb szakterületeken végeznek majd szakorvosi ellátást. Nem szakorvosi területen pedig további 120 órában gyógytorna, fizikoterápia, s egyéb speciális ellátást is biztosít majd a négy érintett település lakóinak a központ.

Az intézmény, amelynek kialakítását az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programja keretében támogatja az Európai Unió, prevenciós feladatokat is ellát majd, s feladata lesz az alapellátás, az otthoni szakápolás és a szociális szféra koordinálása is. A kivitelezési munkákat a négy érintett település által alapított nonprofit közhasznú kft. hangolja össze, s ez a cég üzemelteti majd  a járóbeteg-szakellátó központot.

Forrás: MTI Eco