NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Városi ranghoz méltó fejlesztések valósultak meg Balatonfűzfőn uniós támogatással2010. március 26.

Balatonfűzfő Város Önkormányzata 99 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el a Közép-Dunántúli Operatív Program „Kistelepüléseken településkép javítása” pályázatán.

A „Balatonfűzfő Fűzfőgyártelep városrészének értéknövelő és funkcióbővítő fejlesztése” elnevezésű projekt keretében új könyvtár létesült, emellett részlegesen megújult és akadálymentesítetté vált a művelődési ház, a benne található földszinti előcsarnok, a vizesblokkok, elvégezték az intézmény környékén található zöldterületek revitalizációját valamint részlegesen felújították a fűzfői Városházát is. Az idén várossá avatásának 10. évfordulóját ünneplő Balatonfűzfő az elmúlt 3 évben közel 1 milliárd forint összegű vissza nem térítendő uniós forrást nyert el a KDOP keretében, legutóbb 139 milliót a Fövenystrand fejlesztésére. A település által elnyert pályázati támogatások egyharmada az ipari park területére érkeztek és annak fejlesztését segítik.

Majorné Kiss Zsuzsanna, Balatonfűzfő polgármestere köszöntőjében kiemelte, a most megvalósult projekt mérföldkő a város életében, hiszen ez volt az első olyan nagyberuházás, amelynek megvalósítására jelentős uniós forrást sikerült elnyerni. A városvezető szerint a felújított könyvtár olyan színvonalon tudja kiszolgálni mostantól a vendégeket, amely városi ranghoz méltó. A beruházás összértéke 110 millió forint volt.
Az átadó ünnepségen elhangzott: a létesítmény infrastruktúrájának fejlesztésére TIOP pályázat keretében nyertek el támogatást, ennek köszönhetően hangoskönyv és indukciós hurok segíti az olvasókat, teleház létesül valamint lehetőség nyílik a könyvtárközi vagy internetes kölcsönzésre is.
A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával pedig könyvtári bútorokat sikerült vásárolni a felújított intézménybe.
Köszöntőjében dr. Praznovszky Mihály irodalomtörténész új olvasókat toborzott a könyvtár számára, valamint az olvasás, a könyvek fontosságáról, a könyvtárosok munkájának jelentőségéről beszélt.