NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós pályázat az Érdekképviseleti tevékenységet ellátó civil ernyőszervezetek képzéseinek támogatására2010. március 29.

Megjelent a TÁMOP-2.5.1.C-1-10/1 és a TÁMOP-2.5.1.C-1-10/2 jelű, „Érdekképviseleti szervezetek kapacitásainak fejlesztése” konstrukció C-1 komponenseinek, az „Érdekképviseleti tevékenységet ellátó civil ernyőszervezetek önkénteseinek képzése” című előzetes pályázati felhívásai. A pályázat célja a már meglévő ágazati-szakmai civil érdekképviseleti együttműködések humán erőforrás kapacitásainak megerősítése, olyan képzések támogatása révén, amely eredményeit tekintve összefüggésbe állítható a civil szervezetek érdekképviseleti együttműködéseinek elősegítésével.

A projekt megvalósítása során kizárólag olyan akkreditált képzésbe történő bevonásra van lehetőség, amelyek elősegítik a kedvezményezett szervezet hatékony működését. Ilyenek lehetnek: elsősorban az alkalmazottaknak és tisztségviselőknek az EU intézményrendszere, intézményi lobbi, digitális kompetenciák, bármely képzésben résztvevőnek gazdasági, jogi, humánerőforrás-gazdálkodási vagy idegen nyelvi képzés. A képzésbe bevontak legalább 80%-ának képzettséget/végzettséget kell szereznie bizonyítvánnyal vagy tanúsítvánnyal igazoltan. Nem elszámolható a projekt támogatásából azon bevontak képzési költsége, akik nem szereznek képzettséget/végzettséget a projekt zárásáig. A pályázónak a felsoroltak közül legalább két képzéstípusra kell benyújtania a pályázatát

A konstrukció keretében azoknak az érdekképviseleti tevékenységet ellátó, bejegyzett, jogi személyiséggel rendelkező társadalmi szervezeteknek (szövetségeknek) (kivéve a pártot, a munkáltatói vagy munkavállalói érdekképviseleti szervezetet, a biztosító egyesületet, valamint az egyházat) nyújtható támogatás, amelyek olyan képzéseket biztosítanak alkalmazottaik, tisztségviselőik és önkénteseik számára, amelyek elősegítik a kedvezményezett szervezet hatékony működését.

A pályázaton igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege 5 millió és 20 millió forint között lehet.

A pályázatokat 2010. április 30-tól lehet benyújtani.