NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Határidő-módosítás balatoni pályázatoknál2010. március 29.

A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése című DDOP-2009-2.1.1/D, KDOP-2009-2.1.1/D, NYDOP-2009-2.1.1/F kódszámú pályázati kiírás beadási határidejét az NFÜ meghosszabbította.

Az új beadási határidő:

DDOP-2009-2.1.1/D: 2010. május 24.

KDOP-2009-2.1.1/D: 2010. április 19.

NYDOP-2009-2.1.1/F: 2010. május 24.

Kiegészült  a C1.1 Támogatható tevékenységek köre és a C1.2 Önállóan nem támogatható, választható kapcsolódó tevékenységek köre:

-         Turisztikai szolgáltatások kialakítása, fejlesztése: Garantált programok biztosítása

-         Golfpályák turisztikai célú fejlesztése – csak a Nyugat-dunántúli régió területén

-         Parti sétányok kialakítása, fejlesztése

A fentieknek megfelelően kiegészült  a C.1.4 Támogatható tevékenységek állami támogatási jogcímek és kategóriák szerinti besorolása, valamint a C.2 Nem támogatható tevékenységek köre, illetve a C.3.3 A projekt költségvetés belső korlátai, továbbá a D.2 Támogatás mértéke és a D.3 Támogatás összege pontja, valamint az E.3.2 Pontozásos értékelési szempontok köre.

Kiegészült  a C.1.3 Önállóan nem támogatható, kötelezően megvalósítandó tevékenységek köre:

Családbarát, gyermekbarát fejlesztések, valamint Kerékpáros barát fejlesztések:

A történelmi és kulturális örökség turisztikai hasznosítása esetén, ha a vonzerő fajtája nem indokolja, vagy a műemlék építészeti lehetőségei, a történelmi hűség biztosítása nem teszik lehetővé, valamint az attrakcióhoz nem kötődő szolgáltatás fejlesztés esetén családbarát, gyermekbarát fejlesztések megvalósítása nem kötelező

Pontosítottuk a C.1.4 Támogatható tevékenységek állami támogatási jogcímek és kategóriák szerinti besorolása pontot,  a gyógyfürdők fejlesztése tekintetében.

Módosult a C.5.3. A fejlesztéssel érintett ingatlanra vonatkozó feltételek 4. pontja.

Módosult  a C.6.1 A pályázó személyére vonatkozó speciális kizáró okok pontja:

–        A gazdálkodás nyereségessége a mérleg szerinti eredmény alapján, nem vállalkozás pályázó esetében a tárgyévi eredmény alapján kerül megítélésre.

–        A pályázó személyére vonatkozó további kizáró okok vonatkozásában az Általános Feltételek c. dokumentum F1 pontjában foglaltak érvényesek, az alábbi kivétellel.

–        Az Általános Feltételek c. dokumentum F1 pontjában foglaltakkal ellentétben megítélhető, továbbá nyújtható támogatás azon pályázó részére, aki vagy amely a jóváhagyott, utolsó éves beszámoló vagy SZJA-/EVA bevallás alapján meghatározott nettó árbevételének vagy bevételének több mint 50%-át mezőgazdasági tevékenység (TEÁOR szám: 01.11-05.02) teszi ki.

Kiegészült  az E.4  " A pályázó által kötelezően csatolandó mellékletek  listája "  pont eleje, valamint az 1., 2., 22. és 24. számú mellékletek tekintetében.

–        Az E.5  " Monitoring mutatók "  pontban meghatározásra került, hogy a célértékek nem teljesítése mely projektek esetén von maga után szankciót.

A módosított útmutatót  a honlapon lecseréltük.