NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen az "Érdekképviseleti szervezetek kapacitásainak fejlesztése" (TAMOP 2.5.1) pályázat 2 komponense 2010. március 30.

Egyeztetési időszak: 2010. március 29. - április 8. 16 óra

A munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezetek fejlesztése pályázat célja a munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezetek humán erőforrásának és szakértői kapacitásainak megerősítése, valamint a működés hatékonyságának növelése szervezetfejlesztés útján, annak érdekében, hogy az érdekegyeztetésben és a szociális párbeszédben hatékonyabban tudjanak részt venni, érdekeiket megjeleníteni, érvényesíteni. A komponens keretében a szociális partnerek tagságának képzését, valamint a szervezetek fejlesztését valósíthatják meg. Ezáltal a partnerek képessé válnak arra, hogy egyenrangú félként, felkészülten vehessenek részt a szociális párbeszédben, ezzel járulva hozzá a gazdaság kiszámítható működéséhez.

A Munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezetek tagjainak képzése (TAMOP 2.5.1.A) komponens célja a munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezet humán erőforrás kapacitásainak megerősítése, annak érdekében, hogy az érdekegyeztetésben és a szociális párbeszédben hatékonyabban tudjanak részt venni, érdekeiket megjeleníteni, érvényesíteni. A pályázat keretében a szociális partnerek tagságának képzését valósíthatják meg. Ezáltal a partnerek képessé válnak arra, hogy egyenrangú félként, felkészülten vehessenek részt a szociális párbeszédben, ezzel járulva hozzá a gazdaság kiszámítható működéséhez.

Az Érdekképviseleti tevékenységet ellátó civil ernyőszervezetek önkénteseinek képzése (TAMOP 2.5.1.C) komponens célja a már meglévő ágazati-szakmai civil érdekképviseleti együttműködések humán erőforrás kapacitásainak megerősítése, olyan képzések támogatása révén, amely eredményeit tekintve összefüggésbe állítható a civil szervezetek érdekképviseleti együttműködéseinek elősegítésével.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiírásokhoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat április 8-án 16 óráig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.