NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Lerakták a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara új épületének alapkövét2010. március 31.

Uniós támogatással, közel 920 millió forintból épül meg a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának új épülete.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv az elmúlt 20 év legnagyobb vidéki felsőoktatási fejlesztése előtt nyitotta meg az utat. Összesen 55,4 milliárd forint uniós támogatás révén 13 vidéki egyetem és főiskola fejlesztheti infrastruktúráját és szolgáltatásait, hogy azok a XXI. század kihívásainak is megfeleljenek.

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának legújabb szárnya közel 750 millió forint uniós támogatással, összesen 920 millió forintból valósul meg. Ez része annak a projektnek, amely során a Szegedi Tudományegyetem 6,4 milliárd forint támogatással, összesen 7,7 milliárd forintból valósítja meg az infrastrukturális beruházásait. Az uniós forrásoknak köszönhetően az egyetemeknek lehetősége lesz, hogy fejlessze az oktatással, kutatással és vállalkozással kapcsolatos eszközparkját.

A Mérnöki Kar új épületének megépítésével mintegy 3 300 négyzetméteren, illetve a már meglévő létesítmény részleges átalakítással a Szegedi Tudományegyetem új gyakorlati oktatási központja jön létre. Új kutatási helyiségeket, laborokat alakítanak ki, felújítják és lecserélik a nyílászárókat. A korszerű oktatási körülmények hozzájárulnak majd az intézmény vonzerejének növekedéséhez, illetve ahhoz, hogy a versenyképes tudást szerzett, friss diplomával rendelkező fiatalok könnyebben helyezkedjenek el a munkaerőpiacon.

Az uniós pályázatokból nem csak a felsőoktatási intézmények profitálhatnak, Csongrád megyében például eddig 2 400 alkalommal pályáztak sikeresen az első Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásaira. A megye összesen csaknem 324 milliárd forint uniós támogatásban részesült.