NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen az "Érdekképviseleti szervezetek kapacitásainak fejlesztése" (TAMOP 2.5.1) pályázat újabb 2 konstrukciója2010. április 2.

Egyeztetési időszak: 2010. április 2. - április 15.

2010. április 2-tól véleményezhető az alábbi 2 konstrukció:

1. Munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezetek fejlesztése (TÁMOP 2.5.1.A–2–10/3)

A komponens célja a munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezet szakértői kapacitásainak megerősítése, valamint a működés hatékonyságának növelése szervezetfejlesztés útján, annak érdekében, hogy az érdekegyeztetésben és a szociális párbeszédben hatékonyabban tudjanak részt venni, érdekeiket megjeleníteni, érvényesíteni. A pályázat keretében a szervezetek fejlesztését valósíthatják meg. Ezáltal a partnerek képessé válnak arra, hogy egyenrangú félként, felkészülten vehessenek részt a szociális párbeszédben, ezzel járulva hozzá a gazdaság kiszámítható működéséhez.

2. Érdekképviseleti tevékenységet ellátó civil ernyőszervezetek kapacitásainak fejlesztése (TAMOP 2.5.1.C-2-10/3)

A komponens célja elsősorban a már meglévő ágazati-szakmai civil érdekképviseleti együttműködések munkájának megerősítése, kapacitásainak növelése, minőségi fejlesztése, a szervezet intézményesülésének elősegítése. Az érdekképviseleti ernyőszervezetek tagszámának növelése, az ernyőszervezet tagszervezetei számára nyújtott szolgáltatások fejlesztése, adott cél érdekében egységes fellépés elérése szervezetfejlesztésen, szakértők bevonásán keresztül. A programnak az előzőeken kívül célja a civil érdekképviseleti tevékenység fejlesztésére irányuló minden olyan szervezeti és technikai fejlesztés, amely eredményeit tekintve összefüggésbe állítható a civil szervezetek érdekképviseleti együttműködéseinek elősegítésével.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiírásokhoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat április 15-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.