NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Átadták a szekszárdi inkubátorházat2010. március 25.

Elkészült a szekszárdi ipari parkban a 349 millió forintos beruházással épített inkubátorház.

A létesítményt csütörtökön Molnár Csaba, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter és Horváth István, a tolnai megyeszékhely polgármestere adta át.

Molnár Csaba az átadáson hangsúlyozta: a szekszárdi inkubátorház illeszkedik a XXI. század elejére kialakult képzési és ipari struktúrába. Elmondta, az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretén belül több mint százmilliárd forint áll rendelkezésre ipari parkok, inkubátorházak fejlesztésére, amelyre 630 nyertes pályázattal 64,5 milliárd forintot kötöttek le. Az ötven százalékos európai uniós támogatással épült, 2432 négyzetméteres inkubátorház műhelycsarnokok, raktárak, irodák mellett egy gépipari kísérleti műhelyt is magában foglal.

A beruházáshoz a Tolna Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány saját forrást, hitelt és Paksi Atomerőmű Zrt. támogatását vette igénybe. Köpenczei István projektmenedzser beszámolt arról, hogy az inkubátorházban hat, jellemzően gépipari vállalkozás működik majd.

Tájékoztatása szerint az 50 millió forintos ráfordítással felszerelt oktatóműhelyben CNC-technológiával olyan fémmegmunkálási műveleteket végezhetnek, amelyre Szekszárdon és térségében eddig nem volt lehetőség. Ezen túlmenően innovatív termékek előállítását is tervezik, amelyek magas, 100-150 százalékos hozzáadott értéket képviselnek.

Horváth István polgármester, a Tolna Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány elnöke az átadáson hangsúlyozta: a szekszárdi inkubátorház lehetőséget ad arra, hogy képzett helyi szakemberek vegyenek részt a paksi atomerőmű tervezett bővítésében.

Forrás: Kisalföld.hu