NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Országelső lett a kiskunmajsai járóbeteg-szakellátó2010. március 29.

Az országban épülő 17 járóbeteg-szakellátó központ közül elsőként a kiskunmajsait adták át. A közel egymilliárd forintból elkészült egészségcentrum mintegy 20 ezer ember ellátását végzi majd.

Eke Tamás projektmenedzser elmondta, a felavatás ugyan megtörtént, de a tervek szerint június végétől fogadják az intézményben a kistérség gyógyulni vágyó polgárait. Az új járóbeteg-szakrendelőben a korábban is működő egészségügyi szolgáltatások (házi- és gyermekorvos, fogorvos) mellett alap- és kiegészítő szakrendeléseket lehet igénybe venni, így sebészet/traumatológia, belgyógyászat, szülészet-nőgyógyászat, fül-orr-gégészet, szemészet, bőrgyógyászat, neurológia, pszichiátria, urológia, reumatológia, röntgen és ultrahang.

A kivitelezők munkájával a szakhatóságok mellett a város vezetői is elégedettek, akik közül többen is ott voltak a múlt heti hatósági bejáráson.

„Mindenki láthatja, hogy kívül-belül kiváló minőségű munkát végeztek a kivitelező kiskunhalasi Merkbau Kft. szakemberei és alvállalkozói. Tágas, világos szakrendelőkben, korszerű körülmények között fogadhatják majd a betegeket. A járóbeteg-szakellátó központban dolgozók számára minden igényt kielégítő pihenőhelyiségek is helyet kaptak.

Az épület energiaellátását geotermikus hőszivattyú biztosítja. A későbbiek során napkollektorokat is lehet a rendszerhez csatlakoztatni, így költséghatékonyabb lesz az intézmény működtetése. A gyógycentrum gépeinek, műszaki berendezéseinek, bútorainak közbeszerzési eljárása folyamatban van" - nyilatkozta Terbe Zoltán, Kiskunmajsa polgármestere, aki hozzátette, hogy a kistérségi szakellátó működtetését öt évig irányító Kiskunmajsai Kistérségi Nonprofit Kft. közreműködésével szervezik a szakrendeléseket is.

A projektet az Európai Unió és a magyar állam 90 százalékban, közel 947 millió forinttal támogatta.

Forrás: Délmagyarország Online