NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Korszerűsítik a békéscsabai kórház sürgősségi osztályát2010. március 29.

Csaknem 513 millió forintból bővítik és korszerűsítik a békéscsabai Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet sürgősségi betegellátó osztályát, valamint új műszereket is beszereznek - közölte a város polgármestere, mielőtt aláírta a beruházásról szóló támogatási szerződést hétfőn, Békéscsabán.

Vantara Gyula polgármester elmondta: a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében a város némileg több mint 456 millió forintot nyert el pályázat útján, míg a fennmaradó részt az önkormányzat, mint a kórház fenntartója biztosítja.

Varga Zoltán önkormányzati miniszter közölte: a kormány még az elmúlt esztendő tavaszán döntött arról, hogy 8,8 milliárd forintról 12 milliárd forintra emeli a sürgősségi osztályok korszerűsítésére létesített pénzügyi alapot.

Hozzátette: az elmúlt időszakban 26 pályázatot nyilvánítottak sikeresnek, s közülük már 10 esetben aláírták a támogatási szerződéseket.

Becsei László, a kórház főigazgató főorvosa arról tájékoztatott, hogy a forrásból felújítják a műtői blokkot, valamint a traumatológiai kezelőket, kialakítanak továbbá egy várótermet és akadálymentesítik az osztály megközelítési útvonalát. A projekt részeként egyebek mellett új CT-t és digitális röntgengépet vásárolnak, de új ultrahang berendezés és korszerű számítástechnika eszközök is kerülnek a 180 ezer ember ellátásáért felelős kórház sürgősségi betegellátó osztályára. A fejlesztés a következő esztendő júniusának végén fejeződik be.

Forrás: Délmagyarország Online