NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós pályázatok az atipikus foglalkoztatási formák támogatására2010. április 6.

Megjelent a TÁMOP-2.4.3.B-2-10/1 és a TÁMOP-2.4.3.B-2-10/2 „Atipikus foglalkoztatási formák támogatása” című pályázati felhívás.

A szociális gazdaság, ezen belül a szociális szövetkezetek az atipikus foglalkoztatási formák közül az önfoglalkoztatás sajátos szervezeti kereteit teremtették meg, és ezáltal a hátrányos helyzetűek munkalehetőséghez jutásának egyik fontos eszközévé váltak.

Hátrányos helyzetű emberek önfoglalkoztatóvá válásának elősegítése, munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű álláskeresők és inaktívak munkalehetőségének megteremtése és foglalkoztatásának biztosítása a célja egy most megjelent, összesen 2,3 milliárd forintos keretösszegű (konvergencia régiókban 1,955 milliárd forintos, közép-magyarországi régiókban 345 millió forintos) európai uniós pályázatnak. A projekt többek között hozzájárul a munkavállalást gátló és a család, valamint a munkavégzés összehangolásából fakadó nehézségek feloldásához a közösségszervezés, közösségfejlesztés a szociális szövetkezet szociális, oktatási, kulturális funkciója által.

A pályázat keretében az előkészítés során többek között szükségletfelmérésre, üzleti terv készítésére, a közbeszerzések előkészítéséhez kapcsolódó tevékenységekre, a megvalósítás során pedig a célcsoporthoz, és azok foglalkoztatásához kapcsolódó tevékenységekre, képzésre, a szövetkezet céljainak népszerűsítésére, marketing tevékenységekre, a szövetkezet termékeinek népszerűsítésére, piackutatásra, tanácsadások és szolgáltatások igénybevételére, honlapkészítésre, honlapfejlesztésre, új munkahelyek létrehozásával összefüggő épület felújításra, átalakításra, bővítésre, valamint eszközbeszerzésekre igényelhető uniós támogatás

A konstrukció keretében pályázni kizárólag jogerős cégbírósági bejegyzéssel rendelkező, a szövetkezetekről szóló 2006. évi X. törvény 8. §-a szerinti szociális szövetkezetek (kivéve iskolaszövetkezetek) jogosultak. A jelen pályázati kiírás keretében konzorciumok nem pályázhatnak.

A pályázaton igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege 20 millió és 50 millió forint között lehet.

A pályázatokat 2010. június 14. és 2010. december 20. között lehet benyújtani.