NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megkezdődhet a sürgősségi betegellátás fejlesztése Veszprémben2010. április 7.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, közel 440 millió forint uniós támogatással kerül sor a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház sürgősségi betegellátásának fejlesztésére.

Az uniós támogatásoknak köszönhetően 2011 nyarára országszerte 26 kórház sürgősségi osztálya válhat európai színvonalú, modern gyógyító központtá.

A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház kiemelt, súlyponti kórház. A kórházban SO2 besorolású Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) működik. A Sürgősségi Betegellátó Osztály a nap 24 órájában fogadja a sürgősségi ellátás igényével jelentkező vagy beszállított betegeket. Az osztályhoz tartozó ellátási területen több mint 231 ezren laknak. Ezen felül az SBO gyakorlatilag a megye teljes lakossága részére nyújt ellátást, továbbá az idegenforgalmi időszakban a megye területén tartózkodó nagyszámú vendég sürgősségi ellátását is biztosítja.

A közel 490 millió forint összköltségű projekt célja a sürgősségi osztály magasabb szintre emelése, melyet infrastrukturális fejlesztéssel és eszközbeszerzéssel valósítanak meg. A megvalósítandó fejlesztés középpontjában a sürgősségi ellátás szakmai színvonalának fejlesztése áll, az ellátás hatékonyságának és az ellátás minőségének növelése érdekében. Ugyancsak fontos cél a lakosság betegségben eltöltött időtartamának csökkentése és az egészséges állapot visszaállításának növelése.

A szolgáltatások és munkafeltételek minőségének javítása érdekében infrastruktúrafejlesztésre, a teljes egykapus belépési rendszer kialakítására, integrált sürgősségi és ügyeleti ellátás kialakítására, és a diszpécser rendszer bevezetésére kerül sor. Mindezeken túl az eszközpark fejlesztése is megvalósul; a projekt során diagnosztikai, terápiás gép-műszerek, egyéb gép-műszerek, és szállítóeszköz beszerzése valósul meg, valamint a helikopter leszállóhely mobil világításának kialakítása nyílik lehetőség.