NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megkezdődhet a sürgősségi betegellátás fejlesztése a debreceni Kenézy Kórházban2010. április 8.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, közel 460 millió forint uniós támogatással kerül sor a debreceni Kenézy Kórház Sürgősségi Osztályának fejlesztésére. Az uniós támogatásoknak köszönhetően 2011 nyarára országszerte 26 kórház sürgősségi osztálya válhat európai színvonalú, modern gyógyító központtá.

A több mint 521 millió forint összköltségű projekt legfontosabb célja Hajdú-Bihar megye sürgősségi ellátásának egykapus rendszerű bázisát kialakítani a debreceni Kenézy Kórház Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátó Osztályán. A fejlesztésnek köszönhetően a környezeti, egészségügyi fenntarthatóság és korszerű betegellátó rendszer infrastrukturális és szakmai elvárásaihoz igazodó sürgősségi betegellátó jön létre.

Megvalósul az épület terének átalakítása, felújítása és energiaracionalizáló épületgépészetének akadálymentesítéssel egybekötött kiépítése. Az orvostechnológiai eszközállomány korszerűsítése is megtörténik. Humánerőforrás fejlesztésre is sor kerül, a kórházon belül képzési rendszer jön létre a szakmai bázis erősítése, a sürgősségi szakmai ismeretek bővítése érdekében.

Összességében a sürgősségi betegellátás korszerű, integrált, optimális feladatmegosztáson alapuló, szakmailag egységes rendszerének és központjainak kialakítása történik meg, az ellátás hatékonyságának és az ellátás minőségének növelése érdekében. A szolgáltatáshoz való hozzáférhetőség esélyegyenlőségének javítása, és a lakosság biztonságérzetének és életesélyeinek növelése is megvalósul. A jó minőségű sürgősségi ellátás körülményeinek megteremtésével várhatóan 2 százalékkal csökken majd az aktív korúak korai halálozásának aránya Hajdú-Bihar megyében.