NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Járóbeteg-szakellátó központot építenek Polgáron2010. április 7.

Hiába ott a kincs, ahol egészség nincs. Két év előkészítés, sikeres pályázat eredményeként széleskörű összefogással az alapkő letételével április 7-én megkezdődött Polgáron a kistérségi járóbeteg-szakellátó központ kivitelezése.

Az ünnepségen Vojnik Mária, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára a most induló beruházás célját fogalmazta meg: Ne a beteg utazzon, a szakellátást kell közel hozni az alapellátáshoz. 
 
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv, Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett Kistérségi járóbeteg-szakellátó központok kialakítása és fejlesztése pályázaton Polgár Város Önkormányzata 978.570.000 forintot nyert.

A saját erővel együtt 1,1 milliárd forintos beruházás megvalósítására és üzemeltetésére a nyolc társult önkormányzat (Folyás, Görbeháza, Polgár, Tiszacsege, Tiszadob, Tiszagyulaháza, Újszentmargita, Újtikos) által létrehozott PÉTEGISZ Nonprofit Zrt., mint kedvezményezett, heti 200 szakorvosi és 120 nem szakorvosi órával működő szakrendelőt épít Polgár központjában. A Karakter 95 Kft. ez év októberében adja át az épületet.

Előreláthatóan 2011 áprilisától a Polgári kistérség és a csatlakozott települések mintegy 22.000 lakosa részére a következő szakrendelések válnak elérhetővé: általános röntgen diagnosztika, ultrahang diagnosztika, szülészet-nőgyógyászat, terhesgondozás, szemészet, belgyógyászat, sebészet, traumatológia, ortopédia, kardiológia, neurológia, fül-orr-gége-gyógyászat, pszichiátria, bőrgyógyászat és nemibeteg-ellátás, urológia, andrológia, csecsemő és gyermekgyógyászat.További ellátások: általános labor, általános fizio- és mozgásterápia, gyógymasszázs, gyógytorna, háziorvosi rendelés, fogorvosi szolgálat. Az intézményben nappali kórház fog működni, tervezik az otthoni szakápolás megvalósítását. Az alapvető szakmák tekintetében a teljeskörűen finanszírozott járóbeteg szakellátás átlagosan 20 percen belüli elérhetősége válik lehetővé a térség lakossága számára.

Forrás: Hajdú Online