NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Összeállt öt település, és elnyert 900 uniós milliót2010. április 6.

Az az ország képes kitűnni a többi közül, ahol fontosnak tartják az oktatást – hangzott el a kutasi iskola keddi avatásán. A körzeti iskolára 210 millió forintot költöttek el.

Suchman Tamás, a miniszterelnöki hivatal megbízottjaként arról beszélt: a somogyi oktatásra jutott a legtöbb uniós forint, s 2013-ig még sok pénz elnyerhető jó pályázatokkal.

Gyenesei István országgyűlési képviselő azt emelte ki: a gyerekek száma minden évvel kevesebb, de a kihívás egyre több, s Kutasról azt üzenik: csak annak a falunak van jövője, ahol sikerül megteremteni a fiatalok kötődését lakhelyükhöz.

Feigli Ferenc, a regionális fejlesztési tanács elnöke pedig azt hangsúlyozta: azokat a településeket lehet segíteni, ahol tettre készek az emberek és nem csak ölbe tett kézzel várják a csodát.

Egyed György polgármester elmondta: öt falu fogott össze 11 intézményük korszerűsítéséért. Uniós pályázaton több mint 900 millió forinthoz jutottak, s 800 diák és 140 dolgozó munkakörülményein javíthatnak belőle. Ennek a beruházás sorozatnak az egyik meghatározó eleme a kutasi iskola újjáépítése. – Kemény menet volt, két műszakos tanítással, sok-sok áldozattal, de megérte – hangsúlyozta.

Új szaktermek épültek, kicserélték az ajtókat-ablakokat, a falak nyolc centiméter vastag szigetelést kaptak Kutason. Külön mosdója van az alsó- és a felső tagozatosoknak, a mozgáskorlátozottaknak. Az iskola minden szegetét úgy alakították ki, hogy könnyen használhassák majd a gyengén látó, rosszul halló, kerekesszékes diákok is. Hangulatosak az új iskolabútorok, vidám színekkel, jó ízlésel alakították ki a belső terek arculatát.

Forrás: Somogyi Hírlap Online