NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a DDOP-2010-2.1.3/ A jelű Turisztikai klaszterek fejlesztése című pályázati felhíváshoz2010. április 9.

A DDOP-2010-2.1.3/A jelű Turisztikai klaszterek fejlesztése című pályázati felhívás útmutatója módosult a következők szerint:

B1. A pályázóra vonatkozó egyéb speciális elvárások:

A klaszter menedzsment szervezet minimum 1,5 főt foglalkoztat.


B2. Székhely

A projekt megvalósulásának helye kizárólag a Dél-Dunántúli Régió lehet, amely alatt a statisztikai régió értendő a balaton-parti területekkel együtt. A régió határon átnyúló fejlesztésekre vonatkozóan a Pályázati Útmutató C4.1. pontja az irányadó.
A pályázat területi lefedettségét a mellékelt segédlet alapján elkészített Klaszter Szakmai Fejlesztési Terv és Cselekvési Program 2010-2013-ban részletesen be kell mutatni.


C1. Támogatható tevékenységek köre

Vertikális együttműködés a fenti tématerületeket érintő tematikus (horizontális) klaszteren belül, azt kiegészítve támogatható.

C 3.1. Elszámolható költségek köre

Az projekt menedzseri és projekt menedzser asszisztensi feladatokat ellátó személyek bruttó bérére járulékokkal együtt teljes munkaidős foglalkoztatás esetén összesen maximum havi 850 ezer forint számolható el.
•    Ebből a projektmenedzser bruttó havi bérére maximum 500 ezer forint számolható el.
•    A projektasszisztens nem teljes munkaidős foglalkoztatása esetén a projektmenedzser bére után fennmaradó elszámolható költség munkaidőhöz arányosított része számolható el.

Kizárólag a fentiekben felsorolt funkciókhoz tartozók foglalkoztatásának, részfoglalkoztatásának költségeit lehet elszámolni, kizárólag a megadott létszámban.

•    projektmenedzsmenthez kapcsolódó telekommunikációs szolgáltatások költsége maximum 30 ezer ft/hó értékbenű
•    rendezvényszervezéséhez, részvételhez szükséges eszközök
A klasztermenedzsment szervezet működéséhez szükséges kis értékű eszközök (irodaszerek) beszerzése.


A projekt tartalmára vonatkozó speciális előírások
1.    Devizajogszabályok alapján belföldinek minősülő, az adott régióban székhellyel, telephellyel, fiókteleppel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon (az adott régióban) fiókteleppel rendelkező klasztermenedzser vagy konzorcium képviseletében konzorciumvezető szervezetek pályázhatnak.
A klaszternek a régióban működő vállalkozások érdekeit kell szolgálnia (a klaszter tag vállalatok több mint 50%-ának az adott régióban székhellyel vagy telephellyel kell rendelkeznie). Eszközbeszerzés esetén az adott régióban kell üzembe helyezni az eszközt.
Amennyiben a klaszter tagjainak száma egyik régióban sem éri el az 50%-ot, úgy a klaszter abban a régióban pályázhat, ahol a legtöbb tagja van. Ez esetben ebben a régióban szükséges létrehozni a klasztermenedzsment szervezetet és a beruházás is ebben a régióban valósulhat meg. A klasztermenedzser szervezettel már rendelkező klaszter abban a régióban pályázhat, ahol a klasztermenedzser szervezet bejegyzésre került.
2.    A szakmai értékelés során előnyt jelent, ha adott témában a klaszter a régiót minél nagyobb mértékben lefedi. Mivel a Balaton önálló turisztikai régió, a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetében tervezett projektek esetében ez a feltételt a BKÜ által lefedett térségre vonatkozik.

II.2. Tartalmi szakmai szempontok
A régió lefedettsége a klaszter által (BKÜ-n kívül települések esetén vizsgálandó):
•    Jelentős: 5
•    Közepes: 3
•    Csekély: 0
A régió lefedettsége a klaszter által (Balaton Kiemelt Üdülőkörzetében vizsgálandó):
•    Jelentős, és a pályázó együttműködik az adott turisztikai témában a BKÜ Dél-Dunántúli régión kívül szervezeteivel/klaszterekkel, és ez a pályázatban bemutatásra került: 5
•    Jelentős, de a pályázó nem működik együtt az adott turisztikai témában a BKÜ Dél-Dunántúli régión kívül szervezeteivel/klaszterekkel. 3
•    Nem jelentős: 0

E.3. Monitoring mutatók
Klaszterekben, támogatott együttműködésekben résztvevő gazdasági társaságok száma

Az útmutatóval összhangban változik az adatlap a  Klaszterekben, támogatott együttműködésekben résztvevő gazdasági társaságok száma c. indikátor neve és az Indikátor mérési útmutató vonatkozó része.

A változások a módosított útmutatóban kék színnel kiemeltek.

A pályázat beadási határideje 2010. április 30.