NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Térségi szolgáltatások fejlesztése a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben2010. április 15.

Megjelent a TIOP 3.5.1.-10/1 jelű, "Innovatív, integrált térségi szolgáltatások létesítése" című pályázat.

A leghátrányosabb helyzetű kistérségek közé sorolt Bácsalmási, Mezőkovácsházai, Nyírbátori, Edelényi és Hevesi kistérség hat, az innovatív, integrált térségi szolgáltatások létesítését célzó európai uniós projektjének összesen 656,3 millió forintos támogatására jelentette meg a tervezési útmutatót a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

A konstrukció keretében a Bácsalmási kistérségben Integrált Szolgáltató Központ létesítésére; az Edelényi kistérségben térségi szociális szolgáltatási és gondozóházi fejlesztésre; a Hevesi kistérségben Kistérségi Integrált Szociális, Szolgáltató és Innovációs Központ kialakítására, valamint a szociális alapszolgáltatások és a gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális és eszközfejlesztésére, a Mezőkovácsházi kistérségben integrált szolgáltatóközpont kialakítására, a Nyírbátori kistérségben pedig egy használaton kívüli épületből szolgáltatóház kialakítására igényelhető európai uniós támogatás.

A konstrukció keretében önállóan vagy konzorciumi vezetőként Bácsalmás Város Önkormányzata, Szendrő Város Önkormányzata, a Hevesi Kistérség Többcélú Társulás, Mezőkovácsháza Város Önkormányzata és Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata nyújthat be projekttervet. A konzorciumi tagok száma a konzorcium vezetőjével együtt projektenként legfeljebb öt lehet.

A pályázat keretében elnyerhető támogatás legmagasabb összegét projektenként a tervezési útmutató tartalmazza. A támogatás mértéke a projekt összes elszámolható költségének a 100 százaléka.

A projektterveket 2010. június 1. és 2010. június 30. között lehet benyújtani.