NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közlemény a GOP 4.1 és a KMOP 1.3.1 Pályázati felhívásokhoz2010. április 19.

Az NFÜ tájékoztatja a tisztelt Pályázókat, hogy az Új Magyarország Mikrohitel Programok hitelintézetek részére meghirdetett GOP-2007-4.1 és a KMOP-2007-1.3.1 pályázatok esetében módosulnak a program egyes feltételei a program eddigi működésének tapasztalatai alapján.

A főbb módosítások a következők:

1.    a programok elnevezése megváltozott „Új Magyarország Kishitel Programok” –ra;
2.    a felvehető maximális hitelösszeg 10 millió forintról 50 millió forintra nőtt;
3.    az 1 hónapos hitelmoratórium eltörlésre került (egyéb meglevő hitel mellett is felvehető a kishitel);
4.    szintén eltörlésre került az éves nettó 200 millió forint árbevétel korlátozás, illetve a hitelfelvevők köre kibővült a mikrovállalkozások mellett a kisvállalkozásokra is;
5.    egyértelművé lett téve és a pályázati dokumentáción is átvezetésre került, hogy nem részesülhetnek támogatásban azok a vállalkozások, amelyek legutolsó lezárt, teljes üzleti év nettó árbevételének (egyéni vállalkozók esetén a vállalkozói adóalapba beszámított bevételek) több mint 50%-át mezőgazdasági tevékenység (TEÁOR ’08 szerint: 01.11 – 03.22) teszi ki;
6.    új mellékletként megjelent az agrártermékekre vonatkozó EK szerződés I. számú melléklete a Pályázati felhívásban;
7.    a Pályázóknak külön nyilatkozniuk szükséges a Pályázati felhívásban nevesített kizáró körülmények és egyéb feltételeknek való megfelelés tekintetében (Pályázati felhívás 3. sz. melléklet).

A módosított GOP 4.1 és KMOP 1.3.1 Pályázati felhívások mellékleteként az új feltételeket tartalmazó közvetítői szerződés mintákat és mellékleteit is csatoltuk.