NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megjelent a GOP-2010-2.1.2 kiírás2010. április 19.

2010. április 19-én megjelent GOP-2010-2.1.2 kódszámú, Komplex beruházások támogatása a komplex programmal segítendő leghátrányosabb helyzetű kistérségekben című pályázati kiírás.

Mire igényelhető támogatás?
A komplex technológiai fejlesztésen, korszerűsítésen alapuló vállalkozásfejlesztési projektek célja a vállalkozások jövedelemtermelő képességének növelésén keresztül:
1.    innovációs, adaptációs képességének erősítéséhez;
2.    vállalkozások által előállított hozzáadott érték növeléséhez;
3.    környezetvédelmi, energia- és anyagtakarékossági célokhoz;
4.    piacra jutáshoz
kapcsolódó technológiai fejlesztés megvalósítása a komplex programmal segítendő leghátrányosabb helyzetű kistérségekben.

Mekkora összegre lehet pályázni? A támogatás a beruházás összes elszámolható költségének legfeljebb 50%-a lehet, a támogatás összege pedig minimum 20.000.001 Ft, maximum 500 millió forint. A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg összesen 10 milliárd forint a 2010. évre.

Kik pályázhatnak? Hol valósulhat meg a fejlesztés? Jelen pályázati kiírásra kizárólag azon gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók pályázhatnak, amelyek megfelelnek a pályázati felhívásban részletezett feltételeknek. A fejlesztés megvalósulásának helyszíne kizárólag a Pályázati felhívás és útmutató mellékleteiben felsorolt települések valamelyike lehet.

A pályázatok benyújtása 2010. május 31-től 2010. december 31-ig lehetséges.

Hogyan lehet pályázni? A pályázatok elkészítéséhez és szabályos benyújtásához szükséges valamennyi információ és dokumentáció a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján érhető el.