NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Környezetvédelmi szemléletformáló program indult gyerekeknek2010. április 15.

Elindult a zöldtárca környezettudatossági akciója, a Zöldőrség. Elindult a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) közös, Európai Uniós támogatással megvalósuló környezettudatosságra és környezetvédelemre nevelő komplex programja.

A Környezet és Energia Operatív Program támogatásából olyan országos szemléletformáló programra kerül sor, amely a jövő generációján keresztül a lakosság környezettudatosságának, környezetkultúrájának és környezetetikájának fejlesztésére fókuszál az élhető Föld megmentésért.

A környezetvédelmi program fő témája a közlekedés (kerékpáros, környezetbarát és közösségi közlekedés előnyben részesítése), az energiatakarékosság (civilizált energiafogyasztási szokások kialakítása) és a környezetvédelem (természetvédelem, természeti kincseink, erőforrásaink megóvása). Az EU-s forrásból finanszírozott akció gyermekeknek, fiataloknak, s rajtuk keresztül szüleiknek, családjuknak szól. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy mindenkiben tudatosuljon, némi odafigyeléssel sokat tudnak tenni a klímaváltozás ellen, illetve a környezet, az ország, a jövő és a Föld megmentéséért.

A „Szólj rá apádra!” szlogent viselő akció három fő elemre épül: egy 7 helyszínes roadshow-ra az ország 7 régiójában, egy médiakampányra, és egy külön e célra fejlesztett internetes weboldalra. A környezet- és energiatudatos szemléletformáló, játékos roadshow állomásai: Hajdúszoboszló (április 14.); Szeged (április 15.); Miskolc (április 16.); Győr (április 19.); Székesfehérvár (április 20.); Pécs (április 26.) és Budapest (április 27.).

Az ingyenes, egész napos programban a környezetvédelemmel, energiatakarékossággal kapcsolatos ötletes, ügyességi játékok, szemléltető kiállítás és koncertek szerepelnek.

Forrás: Magyar Televízió Híradó