NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Balatonfüredi Turisztikai Egyesület 52 milliós támogatást nyert2010. április 15.

Az Európai Unió támogatásával fejlesztheti tevékenységét a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület, a Közép-Dunántúli Operatív Program (KDOP) regionális turizmusfejlesztésre kiírt pályázatán a szervezet 52 millió forint támogatást nyert - jelentette be Pál Béla, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón.

Pál Béla elmondta: a balatonfüredi szervezet az úgynevezett TDM-nek, azaz a turisztikai desztinációs menedzsment területén nyert támogatást. A TDM célja a turizmusban érdekeltek összefogása és együttműködésének megszervezése. Pál Béla ismertette, hogy a jelenlegi, 2009-2010-es pályázati időszakban újra lehet pályázni TDM szervezetek létrehozására a KDOP keretén belül, ez országosan 6 milliárd forint, a Közép-Dunántúlon 330 millió forint támogatást jelenthet.

A "Balaton Ékköve" elnevezésű projektet 2010 és 2012 között kell megvalósítani, az elnyert 52 millió forintot szervezet és humánerőforrás fejlesztésre, marketingkommunikációra, tanulmányutakra és eszközbeszerzésre lehet felhasználni - mondta Rádóczy Andrea, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke. Az elnök elmondta, hogy alapításkor 37 tagja volt a szervezetnek, mára 110 tagdíjat fizető tagjuk van.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere szerint a helyi TDM szervezettel a civil szektort bevonják a város marketingjének és turizmusának irányításába. Elmondta, hogy a balatonfüredi egyesületnek már a kezdetekor közfeladatok ellátását is átadta az önkormányzat.

Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnöke az idegenforgalom magyarországi fejlesztésének prioritásairól és aktuális kérdéseivel kapcsolatban elmondta: ma csökken a versenyképessége Magyarországnak az egyre erősödő nemzetközi versenyben, miközben az ország jó idegenforgalmi adottságokkal rendelkezik. Bánki Erik szerint a válságból levonható tanulságok alapján Magyarországnak nemzetközileg eladható nemzeti termékek kellenek.

Forrás: MTI Eco