NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

14 milliárd forint az alapfokú oktatási intézmények megújulásáért2010. április 21.

Országszerte 173 bölcsőde, óvoda, szociális és gyermekjóléti intézmény munkakörülményei javulnak az Európai Unió 14 milliárd forintos támogatásának köszönhetően.

A Szigethalom és Környéke Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat megújítását 82 százalékos támogatási intenzitással, 50 millió forinttal segítette az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázata.

A Pest megyei település komplex fejlesztésének köszönhetően az intézmény a mai naptól az ügyfelek igényszintjének megfelelő szolgáltatást nyújthat korszerű infrastruktúrával, modern környezetben. A projekt keretében a Szigethalom és Környéke Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat épületének bővítése, felújítása a szolgálat tevékenységéhez igazítása valósult meg új eszközök beszerzésével egybekötve.

A kivitelezés során az épület alapterülete megduplázódott, így a Szolgálat alkalmas lesz új szolgáltatások nyújtására, amelyet egyrészt indokol a szolgáltatást igénybe vevők számának növekedése, másrészt a szolgáltatások iránti igények fokozódása is. Teljes átalakulással, megújult udvarral és korszerű sporteszközökkel várják a családokat, a fiatalokat. A kivitelezés során külön figyelmet fordítottak az energiatakarékos megoldásokra, amely egyrészt jelentősen csökkenti a Szolgálat fenntartási költségeit, másrészt hozzájárul a fenntartható fejlődéshez is.

A megújult környezetben a különféle új programok hozzásegítik a rászorulókat a veszélyeztetettség és hátrányos helyzet megszüntetéséhez, továbbá a projekt segíti a gyermekek értelmi, érzelmi fejlődését is.