NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Módosult a TÁMOP 2.5.1/C jelű pályázatok dokumentációja2010. április 21.

Megjelentek a TÁMOP-2.5.1.C-1-10/1 és a TÁMOP-2.5.1.C-1-10/2 „Érdekképviseleti szervezetek kapacitásainak fejlesztése” konstrukció C-1 komponenseinek, az „Érdekképviseleti tevékenységet ellátó civil ernyőszervezetek önkénteseinek képzése” című módosított pályázati felhívásai.

A pályázat célja a már meglévő ágazati-szakmai civil érdekképviseleti együttműködések humán erőforrás kapacitásainak megerősítése, olyan képzések támogatása révén, amely eredményeit tekintve összefüggésbe állítható a civil szervezetek érdekképviseleti együttműködéseinek elősegítésével.

Az útmutató módosítása a társadalmi vitán beérkezett vélemények figyelembevételével történt, megváltozott a fenntartási kötelezettség, csak a képzésbe bevont alkalmazottakra vonatkozóan határoztunk meg – a projekt időtartamának kétszeresére – fenntartási kötelezettséget.

A pályázatok sikeres megvalósítása érdekében az útmutató tartalmazza, hogy a projekt megkezdését követően milyen dokumentumokkal kell igazolniuk a kedvezményezetteknek a képzések megvalósítását.

A pályázati kiírás alapján kizárólag olyan akkreditált képzésbe történő bevonásra van lehetőség, amelyek elősegítik a kedvezményezett szervezet hatékony működését. Strukturáltuk a hétféle akkreditált képzést az egyértelművé tétel érdekében. Jeleztük, hogy milyen kapcsolat van a képzésekre kiírt automatikus pályázat és a szervezetfejlesztésre kiírt egyfordulós pályázat között.

A konstrukció keretében azoknak az érdekképviseleti tevékenységet ellátó, bejegyzett, jogi személyiséggel rendelkező társadalmi szervezeteknek (szövetségeknek) (kivéve a pártot, a munkáltatói vagy munkavállalói érdekképviseleti szervezetet, a biztosító egyesületet, valamint az egyházat) nyújtható támogatás, amelyek olyan képzéseket biztosítanak alkalmazottaik, tisztségviselőik és önkénteseik számára, amelyek elősegítik a kedvezményezett szervezet hatékony működését. A jogi forma pontosításával lehetővé vált, hogy a vállalkozói, szakmai érdekvédelmi szervezetek is nyújthassanak be pályázatot.

A pályázaton igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege 5 millió és 20 millió forint között lehet.

A pályázatokat 2010. április 30-tól lehet benyújtani.