NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Leghátrányosabb helyzetű kistérségek
felzárkóztatási programja

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

LHH-turizmus

Kedves Látogató!

 

Első ránézésre talán meglepő, hogy különböző osztálykirándulás-helyszíneket javasolunk honlapunkon. A pedagógiai szaklapokban és portálokon egymást érik a hasonló ajánlatok, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Leghátrányosabb Helyzetű Kistérségek Fejlesztési Programirodájának (LHH FPI) kezdeményezése mégis több kíván lenni turisztikai attrakciók összesítésénél.  

A „méltányos turizmus” kifejezés tartalma még nem eléggé ismert az országban, egyik fontos ismérve alapján úgy írható le, mint olyan tudatosan választott utazás, mellyel a meglátogatott hátrányos helyzetű térség gazdasági növekedéséhez járul hozzá a látogató, mivel ott száll meg, ott étkezik, ott veszi meg a belépőjegyeket. Magyarország leghátrányosabb helyzetű kistérségeiben rengeteg az izgalmas látnivaló: nemzeti parkok, középkori várak, változatos természeti jelenségek, Árpád-kori templomok, történelmi borvidékek és még hosszan sorolhatnánk. Munkánk során rendszeresen megfordultunk az általunk koordinált program 33 kistérségében és mindig új és új, ismert és kevésbé ismert csodába botlottunk. Innen jött az ötlet, készíttessünk egy turisztikai ajánlat-kosarat az LHH kistérségekre, amely elsősorban az osztálykirándulásokat szervező pedagógusoknak adhat ötleteket, módszertani ajánlásokat.

A munkára Kopcsik Istvánt és Zsédenyi Juditot kértük fel, akik az élményközpontú pedagógia ismert és elismert képviselői. Munkájuk eredménye egy 400 oldalas kiadvány, amelyet több részletben, ismertetésekkel, kirándulás-ajánlatokkal, fotókkal publikálunk jelen honlapon. Amennyiben a publikált programajánlatokkal kapcsolatban bármilyen jellegű észrevétele van (pl. további attrakciók, vagy szálláslehetőségek bemutatására vonatkozó igény), kérjük a bela.herczeg@nfu.gov.hu címen jelezze!

 

A 33 LHH kistérségből 2010 áprilisától 18 került bemutatásra, a mai naptól azonban már valamennyi elérhető honlapunkon. Terveink között szerepel, hogy a teljes anyagot egy önálló, a jelenleginél felhasználóbarátabb, interaktív honlapon tesszük közzé.  

 

Bízunk abban, hogy kezdeményezésünkkel a turisztikai keresleti és kínálati oldal közötti kapcsolódást segíthetjük az osztálykirándulások piacán és hozzájárulhatunk ahhoz, hogy minél több diák ismerje meg ezen kistérségek páratlan történelmi és természeti értékeit.

Reméljük, a közzétett kiadvány felkelti az olvasó érdeklődését és utazásra sarkallja. 

 

Budapest, 2010. október 05.                                           

 

                                                                              LHH Fejlesztési Programiroda