NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Újabb projekt készült el a Nemzeti Iskolafelújítási Program keretében2010. április 22.

Uniós forrásból került sor Tótvázsony és Hidegkút Óvodájának felújítására és bölcsődével való bővítésére.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nemzeti Iskolafelújítási Programjának keretében 105 milliárd forint uniós támogatás áll rendelkezésre 2011-ig. A támogatásokból lehetőség nyílik 365 projekt megvalósítására. Számos óvoda és iskola korszerűtlen, lelakott épülete újulhat meg, korszerű nevelési-oktatási intézmények kerülnek kialakításra. Az ÚMFT keretén belül az elmúlt 50 év legnagyobb óvoda- és iskolafelújítási programja valósul meg.  Tótvázsony és Hidegkút Óvodájának felújítását és bővítését 60 millió forinttal támogatta az unió.

Tótvázsony és Hidegkút óvodájában az egyre növekvő gyermeklétszám miatt már szűkösnek bizonyultak a csoportszobák, és az épület minősége sem volt megfelelő. A nyílászárók nem hőszigeteltek, a redőnyök és a parketta elhasználódott, a kiszolgáló helyiség kevés volt, egy-egy helyiség több funkciót látott el. Már évek óta felvetődött a bölcsőde iránti igény is, melyet a szülők körében végzett felmérés eredménye is alátámasztott. Egyre gyakoribb ugyanis, hogy mindkét szülő keresetére szükség van, és az édesanyák munkába szeretnének állni gyermekük 3 éves kora előtt.

A mai napon átadott beruházás megoldja Tótvázsony és Hidegkút közös óvodájában a gyerekek megfelelő ellátásának szükségleteit. Elegendő számú és minőségű csoportszoba, tornaszoba, sószoba, orvosi szoba, foglalkoztatók, elkülönítők és egyéb helyiségek kerültek kialakításra. Felújításra került az udvar, megtörtént az akadálymentesítés, a bútorozás, az eszközbeszerzés, és a bölcsődei ellátás lehetősége is megteremtődött a két településen. Mindezek korszerű infrastrukturális hátteret adnak az intézményben zajló nevelésnek, a korszerű pedagógiai módszerek alkalmazásának, a gyermekek sikeres iskolai beilleszkedésre történő felkészítésének.

A fejlesztés az intézményben tanuló gyermekek kompetenciafejlesztő, akadálymentes oktatási környezetét teremti meg, illetve korszerű munkakörnyezetet biztosít a pedagógiai munka ellátásához.